Juridische fusie BinckBank N.V. en Saxo Bank A/S

Juridische fusie BinckBank N.V. en Saxo Bank A/S

In dit bericht informeren wij u over de aanstaande juridische fusie tussen BinckBank N.V. en Saxo Bank A/S. De gevolgen van deze fusie voor de dienstverlening zijn minimaal. U hoeft geen actie te ondernemen.

Wat gaat er gebeuren?

BinckBank is in 2019 overgenomen door Saxo Bank en voert sindsdien de handelsnaam Saxo Bank. U bent op dit moment nog steeds rekeninghouder bij BinckBank N.V.. Door de aanstaande juridische fusie wordt u rechtstreeks rekeninghouder bij de Deense moedermaatschappij Saxo Bank A/S.

Gevolgen voor de dienstverlening

De gevolgen van deze fusie voor de dienstverlening zijn minimaal. Ook hoeft u geen actie te ondernemen. Uw relatienummer(s) en IBAN blijven hetzelfde, evenals de tarieven van Saxo Bank. Wel worden de algemene voorwaarden van Saxo Bank aangepast aan de nieuwe situatie. Saxo Bank stuurt u de bijgewerkte voorwaarden uiterlijk 30 dagen voordat de juridische wijziging van kracht wordt.

Depositogarantiestelsel

Door de juridische fusie zal BinckBank N.V. verdwijnen en wordt de dienstverlening voortgezet onder de Deense bankvergunning. Uw geld wordt vanaf dit moment beschermd door het Deense depositogarantiestelsel. Dit stelsel is, net als het Nederlandse depositogarantiestelsel, gedekt tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder. Uw beleggingen blijven beschermd en bewaard op een aparte rekening, zoals door de Europese regelgeving is vereist.

Toezicht

De Nederlandse vestiging van Saxo Bank blijft – naast de Deense Financiële Toezichthouder (DFSA) – onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Uw persoonlijke gegevens blijven beschermd volgens de Europese regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wanneer vindt de fusie plaats?

Het is nog niet duidelijk wanneer de fusie zal plaatsvinden. Voor het kunnen uitvoeren van de fusie moet aan een aantal juridische voorwaarden voldaan worden. Er dient bijvoorbeeld goedkeuring verkregen te worden van De Nederlandsche Bank. Zodra er meer bekend is, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.


Deel via social media: