iShares Edge MSCI World Quality Factor ETF

Vandaag starten we met een nieuwe serie nieuwsberichten waarin we een fonds uit de beleggingsportefeuille bespreken. We beleggen uitsluitend in indexfondsen en ETF’s. Dit zijn passieve instrumenten die een bepaalde beursindex volgen. In dit eerste bericht bespreken we de iShares Edge MSCI World Quality Factor ETF.

Welke index volgt deze ETF?

De ETF belegt in de 300 aandelen die in de MSCI Quality Index zijn opgenomen en probeert daarmee hetzelfde rendement te behalen als deze index. De 300 aandelen in deze index zijn aandelen van zogenaamde kwaliteitsbedrijven. Dit zijn bedrijven met een duurzaam business model en een betrouwbaar concurrentievoordeel.

Gemeenschappelijke financiële kenmerken van deze bedrijven:

  • Hoog rendement op eigen vermogen
  • Stabiele jaarlijkse winstgroei
  • Lage schuldenratio

Bedrijven met deze kenmerken hebben over het algemeen een lager risico of een beter rendement. Voorbeelden van kwaliteitsbedrijven zijn Microsoft, Unilever, McDonalds, Airbus en Nike.

Waarom beleggen in kwaliteitsbedrijven?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat aandelen van kwaliteitsbedrijven historisch gezien een hoger rendement hebben behaald dan gemiddeld, gecombineerd met een lager risico. Verder hebben kwaliteitsaandelen een lage correlatie met de brede markt en andere aandelenfactoren. Hierdoor kan de rendement/risico verhouding van de beleggingsportefeuille worden verhoogd.

Hoe is de ETF samengesteld?

Uit de 1.800 meest verhandelde aandelen wereldwijd, zijn in de ETF de 300 bedrijven opgenomen die heb beste scoren op de eerder genoemde financiële kenmerken. Deze 300 aandelen krijgen vervolgens een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang, de grootste weging krijgen. 

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

iShares Edge MSCI World Quality Factor ETFiShares Edge MSCI World Quality Factor ETF

Deel via social media: