Skip to main content
Open een rekening

Inkomstenbeleggen bij Care IS

Met Inkomstenbeleggen investeert u in een mix van aandelen en obligaties. Dit zorgt voor een gespreide beleggingsportefeuille met een lager risico dan beleggen in alleen aandelen. De dividenden van de aandelen en de rentebetalingen van de obligaties worden twee keer per jaar op uw rekening gestort. Zo ontvangt u periodiek inkomen waar u op kunt rekenen.
Open een rekening
Gratis brochure aanvragen

Hoe werkt Inkomstenbeleggen bij Care IS?

Het doel van onze Inkomstenbeleggenportefeuille is om periodieke inkomsten te genereren met beleggen. We beleggen in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF's. Twee keer per jaar storten we de inkomsten terug naar uw betaalrekening. Zo kunt u profiteren van een aanvulling op uw inkomen of pensioen.

De aandelen waarin we beleggen, hebben een Nederlandse fondsstructuur. Daardoor is de dividendbelasting voor 100% terug te vorderen. Zo heeft u dus geen dividendlekkage.

Gratis brochure aanvragen
hoe_ziet_inkomstenbeleggen_eruit

Hoe ziet Inkomstenbeleggen bij Care IS eruit?

 • Passief inkomen: ontvang twee keer per jaar periodiek dividenduitkeringen van uw beleggingen.
 • Stabiel rendement: bouw vermogen op met laag risico
 • We openen een beleggingsrekening op uw eigen naam
 • Zowel privé als zakelijk mogelijk
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
 • Altijd met persoonlijke begeleiding
 • Starten kan vanaf € 100.000

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het u het beste schikt.

Plan een gratis adviesgesprek

Groepfoto_accountmanagers

Slimme
beleggingsstrategie

Uw vermogen wordt gespreid over meer dan 5.000 aandelen en obligaties via beleggings- en indexfondsen (ETF's). Wij houden de markt continu in de gaten en optimaliseren uw portefeuille waar mogelijk. Dit resulteert al jaren in uitstekende rendementen.

Eigen vaste beleggingsadviseur

Voor een goed rendement is het noodzakelijk dat uw persoonlijke situatie, wensen en doelen aansluiten op uw beleggingsportefeuille. Daarom krijgt u uw eigen vaste beleggingsadviseur waarmee u minimaal twee keer per jaar contact heeft.

Uw geld is
veilig

Uw vermogen wordt beheerd op een beleggingsrekening op uw naam. Zo blijft uw geld altijd van u, ongeacht wat er met ons gebeurt. Wij hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Rendementen van Inkomstenbeleggen

De rendementen van vermogensbeheer zijn afhankelijk van het gekozen risicoprofiel. Over het algemeen geldt; hoe meer risico, des te hoger het verwachte rendement. Hieronder ziet u de verwachte rendementen voor de verschillende risicoprofielen van Care IS.

Benieuwd naar welke rendementen we de afgelopen jaren hebben behaald? Ga dan naar de rendementenpagina

inkomstenbeleggen_rendement

Welk rendement u daadwerkelijk gaat behalen is grotendeels afhankelijk van het beursklimaat. De getoonde verwachte rendementen zijn geen garantie en u kunt er geen rechten aan ontlenen. Het is wel onze beste inschatting voor de verwachte opbrengst op lange termijn. In de rendementen zijn geen kosten verwerkt. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten?

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Bij Care IS houden we de kosten zo laag mogelijk: zo betaalt u bijvoorbeeld geen transactie- of afsluitkosten. 

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen. 

Bereken uw kosten

Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een beleggingsvoorstel

     Welk rendement kunt u verwachten bij slechte, normale en goede beurzen?
     In welke fondsen, ETF's en aandelen beleggen wij op dit moment?
     Wat is ons beleggingsbeleid?
     Voor- en nadelen
     Wat zijn de kosten van beleggen bij Care IS?

5,0 Google-reviews

Care IS rendement-01

Wat zeggen klanten over Care IS vermogensbeheer

Bij mijn bank had ik het gevoel dat het meer om hen dan om mij ging. Bij Care IS gaat het echt om mijn belang. Altijd is er persoonlijke aandacht en professionele adviezen. Kritisch kijken ze naar mijn doelstellingen en hoe we die gaan bereiken. Ik heb een goede keuze gemaakt.

Peter Lussing
Adviseur & Professioneel coach

Ik beheer voor mijzelf een kleine portefeuille, maar het beleggen van mijn pensioenkapitaal heb ik sinds enige jaren overgelaten aan Care IS. Los van de resultaten, die er mogen zijn, geeft het mij de nodige rust en kan ik me na de overdracht van mijn assurantiebedrijf nog meer richten op mijn hobby's.

Bas van Dijk

Voor het beheer van mijn pensioenvermogen heb ik een inventarisatie gedaan naar een geschikte vermogensbeheerder. Ik heb gekozen voor Care IS omdat zij na een prettig vrijblijvend gesprek het meest concrete en duidelijke beleggingsvoorstel hebben uitgewerkt.

J. Cleij

Wij zijn heel tevreden over Care IS. We hebben een mooi rendement behaald en vooral het contact met onze accountmanager en overige medewerkers is goed. Afspraken worden nagekomen, ze zijn zeer punctueel en de persoonlijke begeleiding is erg prettig.

Familie van de Vorstenbosch

Ik ben erg tevreden met de dienstverlening van Care IS. Het kennismakingsgesprek was erg prettig en ook het beleggingsvoorstel dat ik heb mogen ontvangen was verhelderend. Er wordt vooral goed inzicht gegeven in wat je kunt verwachten. Hiervoor belegde ik bij een grootbank en daar was dat toch een stuk onpersoonlijker.

Corry van den Broek

In twee jaar tijd had ik mijn 4e accountmanager bij mijn vorige vermogensbeheerder. Na mijn overstap naar Care IS heb ik al 4 jaar een vast contactpersoon die mij ook proactief benadert.

Gerard van der Toorn
Safe Financieel Advies (Spanje)

Na wisselende ervaringen met diverse beleggingsdekundigen ben ik ervan overtuigd geraakt dat beleggen het werk is van echte professionals. Naast betere rendementen geeft de breed gespreide portefeuille van Care IS mij rust en vertrouwen.

Piet Kes
Mede-eigenaar schoonmaakbedrijf Succes

Nadat Care IS mij inzichtelijk heeft gemaakt hoeveel (verborgen) kosten ik betaalde bij de grootbank, ben ik direct overgestapt. Ik betaal nu ruim 1,50% minder kosten voor het beheer van mijn vermogen en het verwachte rendement is hoger. Bovendien een prettig en klantgericht team van medewerkers!

Antoinette Kalkman
Auteur Boek Schuld & Boete

Ik ben heel tevreden over Care IS. Het contact met de medewerkers is heel prettig en zij hebben verstand van zaken. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen in vertrouwde handen is. En, niet onbelangrijk: het rendement beantwoordt aan de bij mijn profiel behorende prognose.

Jacob Renes

Toen ik een periode van actief handelen op de beurs wilde afsluiten, kwam Care IS op mijn pad om mijn vermogensbeheerder te worden. Sinds 2013 ben ik erbij en verheug mij steeds over de goede dienstverlening en contacten.

Pim Hallensleben

Veelgestelde vragen over Inkomstenbeleggen

Voor wie is Inkomstenbeleggen geschikt?
 • Wanneer u op zoek bent naar een belegging met relatief laag risico.
 • Als u graag periodiek rente wilt ontvangen uit uw beleggingen.
 • Indien u minimaal 6 jaar van plan bent om te beleggen.
 • Wanneer u de risico's van Inkomstenbeleggen begrijpt.
 • Als u over een minimale inleg van € 100.000 beschikt.

We beleggen hierbij in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF’s. Deze fondsen en ETF’s keren periodiek dividend (aandelen) en rente (obligaties) uit. Deze inkomsten storten we 2 keer per jaar direct op uw betaalrekening.

Kan ik Inkomstenbeleggen en Indexbeleggen combineren?

Ja, dat kan zeker!

De combinatie van Inkomstenbeleggen en Indexbeleggen blijkt een goede combinatie. Met het het ene deel van uw vermogen kunt u meer risico nemen, waardoor uw vermogen de kans krijgt om te groeien. Het andere deel van uw vermogen zorgt op een relatief veilige manier voor een aanvullende inkomstenbron.

Wat gebeurt er als de rente stijgt of daalt bij een obligatie?

Rente stijgt
Als de rente stijgt, daalt de waarde van uw ingelegde kapitaal. Daarentegen nemen de verwachte rente-uitkeringen en het verwachte rendement op lange termijn toe.

Rente daalt
Als de rente daalt, stijgt de waarde van uw ingelegde kapitaal. Daarentegen nemen de verwachte rente-uitkering en het verwachte rendement op lange termijn af.

Wat is het verschil tussen Dividendbeleggen en Inkomstenbeleggen?

Dividendbeleggen richt zich specifiek op het investeren in aandelen van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Deze vorm van beleggen is gericht op het genereren van inkomsten uit de dividenduitkeringen.

Inkomstenbeleggen is een bredere benadering waarbij niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties wordt geïnvesteerd om inkomsten te genereren. Naast dividenduitkeringen van aandelen omvat Inkomstenbeleggen ook rentebetalingen van obligaties, oftewel coupons. 

Let op: wij hebben de naam ‘Inkomstenbeleggen’ zelf verzonnen. Dus het is geen erkende beleggingsterm. Wij hebben ons product zo genoemd, omdat al het verdiende rendement onder ‘inkomsten’ valt. 

Wanneer wordt dividend uitgekeerd bij Dividendbeleggen en inkomsten bij Inkomstenbeleggen?

Bij dividendbeleggen wordt het dividend meestal periodiek uitgekeerd door de bedrijven waarin is geïnvesteerd. Dit kan bijvoorbeeld elk kwartaal of jaarlijks zijn, afhankelijk van het dividendbeleid van het bedrijf.

Bij Inkomstenbeleggen kunnen zowel dividenduitkeringen van aandelen als rentebetalingen van obligaties op verschillende momenten worden ontvangen, afhankelijk van de specifieke beleggingen in de portefeuille.

Hoe kan ik beginnen met Inkomstenbeleggen?

U kunt beginnen met Inkomstenbeleggen door een rekening te openen bij Care IS vermogensbeheer.

 Het is raadzaam om eerst uw beleggingsdoelen, risicobereidheid en beleggingshorizon te bepalen voordat u begint met beleggen. Dit kunt u natuurlijk te allen tijde met een van onze beleggingsadviseurs bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waar komt de benadering 'Inkomstenbeleggen' vandaan?

Bij Care IS hebben we een unieke benadering van beleggen ontwikkeld die we "Inkomstenbeleggen" noemen. Deze term hebben we zelf bedacht om ons product te beschrijven, omdat het perfect past bij wat we bieden: een strategie om stabiele inkomsten te genereren uit uw beleggingen.

Wat zijn de bouwstenen van een Inkomstenbeleggingsportefeuille?

Bouwstenen
De beleggingsportefeuille bij Inkomstenbeleggen bestaat uit verschillende bouwstenen (ETF's). Elke bouwsteen heeft zijn eigen rente-uitkering, looptijd en verwacht rendement. Door te werken met bouwstenen kunnen we efficiënt ingrijpen bij rentestijgingen, rentedalingen of andere marktomstandigheden.

Rente-uitkering
De obligaties waarin wij voor u beleggen, keren periodiek rente uit. De verwachte rente verschilt per ETF en is afhankelijk van de looptijd en de kredietrating van de obligaties. De looptijd bepaalt hoelang de lening loopt. De kredietrating geeft het risico aan dat de lening niet terugbetaald wordt. Hoe hoger de kredietrating, des te lager het risico van de obligatie en andersom.

Staat mijn geld veilig bij Care IS?

Ja, bij Care Is staat uw geld veilig.

Een beleggingsrekening op uw naam wordt geopend voor het aanhouden van uw geldsaldo en beleggingen bij Saxo Bank. Deze rekening staat op uw eigen naam, waardoor het geldsaldo en de beleggingen op deze rekening uw eigen bezit zijn.

U kunt alleen geld overboeken van een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening. Dit geldt ook voor onttrekkingen: u kunt alleen geld opnemen vanaf een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening.

Het geldsaldo op uw beleggingsrekening bij Saxo Bank valt onder het depositogarantiestelsel. Mocht Saxo Bank of Care IS failliet gaan, dan wordt per rekeninghouder €100.000 gegarandeerd terugbetaald door de Nederlandse overheid. Deze garantie geldt ook voor rechtspersonen zoals een BV of stichting.

 Uw beleggingen zijn ook beschermd tegen een mogelijk faillissement van Saxo Bank of Care IS, via de Wet giraal effectenverkeer of het bewaarbedrijf. Op deze manier worden uw beleggingen afgescheiden van het vermogen van de bank of Care IS. Wij kunnen nooit aanspraak maken op uw beleggingen of geldsaldo.

Saxo Bank en Care IS staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wat valt er onder "inkomsten"?

Bij Inkomstenbeleggen omvat 'inkomsten' alle opbrengsten die voortkomen uit uw beleggingen. Dit omvat niet alleen dividenduitkeringen van aandelen, maar ook rentebetalingen van obligaties. Het idee is om een portefeuille op te bouwen die regelmatig inkomen genereert, waardoor u een stabiele financiële basis krijgt. 

Uiteindelijk worden deze betalingen twee keer per jaar op uw rekening gestort.

Is het nu een goed instapmoment?

Ja, zeker. Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder u namelijk begint met beleggen, hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien. U profiteert dan namelijk optimaal van het zogenaamde rendement-op-rendement effect.

Daarnaast is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn en geduld te hebben. Aandelenkoersen kunnen op korte termijn flink schommelen. Maar historisch gezien laten aandelenkoersen op lange termijn een opwaartse trend zien. Begin dus zo snel mogelijk.

Wees u wel bewust van de risico's die bij beleggen horen. Zorg ook dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Waarom zou ik moeten kiezen voor Inkomstenbeleggen in plaats van dividendbeleggen?

Inkomstenbeleggen biedt een bredere diversificatie dan dividendbeleggen, omdat het niet alleen afhankelijk is van aandelendividenden, maar ook van obligatierente. Dit kan helpen om het risico van de beleggingsportefeuille te verlagen en het totale rendement te stabiliseren.

Zijn er risico's verbonden aan Inkomstenbeleggen?

Zoals bij elke vorm van beleggen, zijn er risico's verbonden aan Inkomstenbeleggen. Deze risico's kunnen variëren afhankelijk van de specifieke beleggingen in de portefeuille, maar kunnen onder meer marktrisico, renterisico en kredietrisico omvatten.

Wanneer wordt dividend uitgekeerd?

Bij Care IS vermogensbeheer wordt het dividend twee keer per jaar uitgekeerd, aan het einde van februari en aan het einde van juli (dit kan iets verschillen). Deze regelmatige uitkeringen bieden investeerders de mogelijkheid om periodiek inkomen te genereren uit hun beleggingen in onze aandelen.

Waarom hebben we voor de term 'Inkomstenbeleggen' gekozen?

Bij traditioneel beleggen ligt de nadruk vaak op kapitaalgroei: het laten groeien van uw investeringen door middel van koersstijgingen van aandelen. Hoewel kapitaalgroei belangrijk is, hebben wij gemerkt dat veel investeerders ook geïnteresseerd zijn in het genereren van een regelmatig inkomen uit hun beleggingen.

Daarom hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een strategie die zich richt op het genereren van inkomsten in plaats van alleen kapitaalgroei. Met Inkomstenbeleggen kunt u periodiek inkomen ontvangen door middel van dividenduitkeringen van aandelen en rentebetalingen van obligaties.

Een vergelijkbare term die bij een wat breder publiek bekend is, is dividendbeleggen. Bij dividendbeleggen belegt men echter alleen in aandelen en niet in obligaties. Bij Inkomstenbeleggen belegt u in beide producten.

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Gratis brochure aanvragen
Open een rekening