Obligatiebeleggen bij Care IS

Obligatiebeleggen

Het is ons doel om beleggen zo comfortabel mogelijk te maken. We kiezen voor een eenvoudige, begrijpelijke aanpak en minimaliseren de risico's van beleggen. Daarbij begeleiden we onze klanten persoonlijk en houden de kosten laag. Op die manier hebben we al duizenden klanten geholpen aan een goed rendement, zonder zorgen.  

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

 • Veilig
 • Persoonlijke begeleiding
 • Lage kosten

Hoe ziet Obligatiebeleggen bij Care IS eruit?

 • Beleggen in Duitse staatsobligaties
 • Profiteren van opgelopen rente
 • We openen een beleggingsrekening op uw eigen naam
 • Zowel privé als zakelijk mogelijk
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
 • Altijd met persoonlijke begeleiding
 • Starten kan vanaf €100.000,-
Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Hoe werkt Obligatiebeleggen?

Met Obligatiebeleggen bij Care IS kunt u profiteren van de  hogere rentes. We beleggen in kortlopende Duitse staatsobligaties. Duitse staatsobligaties zijn verhandelbare schuldbewijzen die zijn uitgegeven door de Duitse staat. U kunt uw inleg verliezen in het geval dat de Duitse staat failliet gaat.

De Duitse staat heeft echter de hoogst mogelijke kredietscore (AAA), waardoor de kans dat toekomstige rente en/of aflossingen niet betaald worden zeer laag is. Zo kunt u een aantrekkelijk rendement behalen met een relatief laag risico. 

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS maken we Obligatiebeleggen eenvoudig. Wij nemen het beleggen en alles daaromheen voor u uit handen. Zo hoeft u zich zelf nergens druk om te maken. 

Veilig

We beleggen zo veilig mogelijk. Daarvoor nemen we verschillende maatregelen; we hebben een breed gespreide portefeuille en nemen geen onnodige risico's te nemen. Ook openen we altijd een beleggingsrekening die op uw eigen naam staat, zodat alleen u bij het geld kunt.  

Persoonlijke begeleiding

We bieden doorlopend persoonlijke begeleiding. Vooraf maken we kennis en brengen we uw persoonlijke situatie in kaart. Samen bepalen we welk risicoprofiel bij u past. Vervolgens blijven we in contact, zodat uw beleggingen blijven aansluiten op uw situatie.

Lage kosten

We houden onze kosten zo laag mogelijk. Hoge kosten zorgen namelijk direct voor een lager rendement. Doordat we niet onnodig handelen en een scherp beheertarief hanteren, behaalt u een hoger rendement. 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken. 

Het rendement van Obligatiebeleggen

Het rendement van Obligatiebeleggen is afhankelijk van de rente op Duitse staatsobligaties. Hiernaast ziet u het verwachte rendement voor Obligatiebeleggen voor het komende jaar. Benieuwd naar welke rendementen we de afgelopen jaren hebben behaald? Ga dan naar de rendementenpagina

Wat zijn de kosten?

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Bij Care IS houden we de kosten zo laag mogelijk. 

Geen afsluitkosten

U betaalt niets voor het openen van een (extra) rekening of het opzeggen van uw rekening.

Geen transactiekosten

Het uitvoeren van transacties is gratis! U kunt dus kosteloos periodiek (bij)storten of geld opnemen.

0,48% Beheervergoeding

Dit is het kostenpercentage dat u jaarlijks aan Care IS betaalt voor het het beheren van uw vermogen. 

0,10% Bankkosten

Dit zijn de kosten die u betaalt aan Saxo Bank voor het aanhouden van uw beleggingsrekening.

0,13% Fondskosten

Deze kosten worden automatisch verwerkt in de koersen van de fondsen waarin we beleggen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Indexbeleggen geschikt?
 • Wanneer u op zoek bent naar een belegging die meegroeit met de wereldeconomie.
 • Indien u minimaal 6 jaar van plan bent om te beleggen.
 • Wanneer u de risico's van Indexbeleggen begrijpt.
 • Als u over een minimale inleg van € 100.000 beschikt.

 

We beleggen hierbij in fondsen en ETF’s die een volledige index van aandelen of obligaties volgen. Zo belegt u gemakkelijk in een groot aantal aandelen of obligaties wereldwijd.

Voor wie is Inkomstenbeleggen geschikt?
 • Wanneer u op zoek bent naar een belegging met relatief laag risico.
 • Als u graag periodiek rente wilt ontvangen uit uw beleggingen.
 • Indien u minimaal 6 jaar van plan bent om te beleggen.
 • Wanneer u de risico's van Inkomstenbeleggen begrijpt.
 • Als u over een minimale inleg van € 100.000 beschikt.

We beleggen hierbij in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF’s. Deze fondsen en ETF’s keren periodiek dividend (aandelen) en rente (obligaties) uit. Deze inkomsten storten we 2 keer per jaar direct op uw betaalrekening.

Verlies ik mijn inleg als de Duitse staat failliet gaat?

Ja, dan verliest u uw inleg. Maar het is bijna onmogeljik.

 

De Duitse staat heeft echter de hoogst mogelijke kredietscore (AAA), waardoor de kans dat toekomstige rente en/of aflossingen niet betaald worden zeer laag is. 
 

Wat betekent AAA-rating bij obligaties?

AAA staat voor triple A-rating. Deze rating houdt in dat het risico van de betreffende obligatie zeer laag is. Hier is de kans op terugbetaling nagenoeg gegarandeerd. Met andere woorden, de kans dat u uw inleg terug krijgt aan het einde van de looptijd is heel groot.

 

AAA-rating Duitse staat
De Duitse staat heeft ook een AAA-rating, wat dus inhoudt dat de kans dat de toekomstige rente en/of aflossingen niet betaald worden zeer laag is. Zo kunt u rendement behalen met een relatief laag risico.

Is het nu een goed instapmoment?

Ja, zeker. Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder u namelijk begint met beleggen, hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien. U profiteert dan namelijk optimaal van het zogenaamde rente-op-rente-effect.

 

Daarnaast is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn en geduld te hebben. Aandelenkoersen kunnen op korte termijn flink schommelen. Maar historisch gezien laten aandelenkoersen op lange termijn een opwaartse trend zien. Begin dus zo snel mogelijk.

 

Wees u wel bewust van de risico's die bij beleggen horen. Zorg ook dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Hoe open ik een obligatiebeleggen rekening bij Care IS?

U kunt op verschillende manieren een obligatiebeleggen rekening openen bij Care IS. 

 

Dit kunt u gemakkelijk doen via …. . Hier kunt u gemakkelijk zelf een rekening openen. Hierbij vult u een vragenlijst in en vragen wij om een kopie van uw paspoort.

 

Wanneer uw rekening geopend is, kunt u geld storten op uw rekening. Dit kan eenvoudig naar het persoonlijke IBAN-nummer dat u zult ontvangen na het aanmaken van een rekening. 

 

Ten slotte zullen wij voor u beleggen en houden we uw beleggingen continu in de gaten. 

 

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Ons klantteam staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Plan een kennismakingsgesprek via deze link: https://care-is.nl/plan-kennismaking/

Beleggen kent risico's

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Ronald Schut