Skip to main content
Open een rekening

Particulier vermogensbeheer bij Care IS

Met een privé beleggingsrekening bij Care IS belegt u voor al uw wensen: eerder stoppen met werken, de studie van uw kinderen of een onbezorgde oude dag. Wij nemen het beleggen en alles daaromheen voor u uit handen. Zo wordt beleggen zo comfortabel mogelijk.
Open een rekening
Gratis brochure aanvragen

Hoe werkt vermogensbeheer?

Vermogensbeheer betekent dat wij het dagelijks beheer van uw vermogen uit handen nemen. Wij beleggen uw vermogen voor een hoger rendement, zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken. Dat doen we zo veilig mogelijk, met persoonlijke begeleiding en tegen lage kosten. 

Als uw vermogensbeheerder begeleiden we u op de belangrijke momenten. Zo openen wij uw beleggingsrekening en bepalen we samen hoeveel risico u kunt en wilt lopen. We blijven in contact, zodat u altijd terecht kunt met uw vragen. Zo kunnen we ook tijdig uw beleggingsplan aanpassen wanneer uw persoonlijke situatie verandert.

Gratis brochure aanvragen

Vermogensbeheer bij Care IS

Of u nu particulier vermogensbeheer wilt of zakelijk wilt beleggen, bij Care IS kunt u terecht. Kies het product dat bij u past.

 Meest gekozen  

Indexbeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen met de focus op groei van uw vermogen

Wereldwijd gespreid beleggen in aandelen- en obligatiefondsen
Gericht op de groei van uw vermogen
Uitsluitend verantwoorde en duurzame beleggingen
Meer informatie

 Meest gekozen 

Inkomstenbeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen met als doel extra inkomsten genereren

Beleggen in obligatie- en aandelenfondsen
Gericht op stabiele inkomsten door de rente- en dividenduitkeringen
Mogelijke aanvulling op inkomen of pensioen
Meer informatie

 Meest gekozen 

Obligatiebeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen om te profiteren van de opgelopen rentes

Beleggen in kortlopende Duitse staatsobligaties met de hoogst mogelijk kredietscore
Relatief veilige belegging met een aantrekkelijk rendement
Profiteren van de opgelopen rentes
Meer informatie

Onze gemiddelde rendementen per jaar

Met Indexbeleggen bij Care IS belegt u volgens één van onze vijf risicoprofielen. Natuurlijk zijn de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Hieronder ziet u onze gemiddelde nettorendementen per jaar, dus na aftrek van alle kosten.

rendementen_care_is_bewegende_tool
Bekijk meer rendementen
Duurzaam beleggen Care IS

Duurzaam beleggen

Bij Care IS beleggen we in beleggings- en indexfondsen (ETF’s). Dit zijn mandjes met daarin wel honderden aandelen of obligaties. We beleggen voornamelijk in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. De mate waarin wij waarde hechten aan duurzaamheidskenmerken verschilt per product. Meer informatie hierover is te vinden in ons duurzaamheidsbeleid.  

Lees meer over duurzaam beleggen

Slimme
beleggingsstrategie

Uw vermogen wordt gespreid over meer dan 5.000 aandelen en obligaties via beleggings- en indexfondsen (ETF's). Wij houden de markt continu in de gaten en optimaliseren uw portefeuille waar mogelijk. Dit resulteert al jaren in uitstekende rendementen.

Eigen vaste beleggingsadviseur

Voor een goed rendement is het noodzakelijk dat uw persoonlijke situatie, wensen en doelen aansluiten op uw beleggingsportefeuille. Daarom krijgt u uw eigen vaste beleggingsadviseur waarmee u minimaal twee keer per jaar contact heeft.

Uw geld is
veilig

Uw vermogen wordt beheerd op een beleggingsrekening op uw naam. Zo blijft uw geld altijd van u, ongeacht wat er met ons gebeurt. Wij hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het u het beste schikt.

Plan een gratis adviesgesprek

Groepfoto_accountmanagers
Wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten?

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Bij Care IS houden we de kosten zo laag mogelijk: zo betaalt u bijvoorbeeld geen transactie- of afsluitkosten. 

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen. 

Bereken uw kosten

Gratis e-book: Sparen of beleggen?

Ontvang nu het gratis e-book Sparen of beleggen? En ontdek wat bij u past.

     Nederland spaarland: waarom?
     Sparen of beleggen?
     Hoe werkt beleggen eigenlijk?
     Voor- en nadelen
     Checklist: wat past het beste bij u?

5,0 Google-reviews

Sparen of beleggen e-book Care IS

Wat zeggen klanten over Care IS vermogensbeheer

Bij mijn bank had ik het gevoel dat het meer om hen dan om mij ging. Bij Care IS gaat het echt om mijn belang. Altijd is er persoonlijke aandacht en professionele adviezen. Kritisch kijken ze naar mijn doelstellingen en hoe we die gaan bereiken. Ik heb een goede keuze gemaakt.

Peter Lussing
Adviseur & Professioneel coach

Ik beheer voor mijzelf een kleine portefeuille, maar het beleggen van mijn pensioenkapitaal heb ik sinds enige jaren overgelaten aan Care IS. Los van de resultaten, die er mogen zijn, geeft het mij de nodige rust en kan ik me na de overdracht van mijn assurantiebedrijf nog meer richten op mijn hobby's.

Bas van Dijk

Voor het beheer van mijn pensioenvermogen heb ik een inventarisatie gedaan naar een geschikte vermogensbeheerder. Ik heb gekozen voor Care IS omdat zij na een prettig vrijblijvend gesprek het meest concrete en duidelijke beleggingsvoorstel hebben uitgewerkt.

J. Cleij

Wij zijn heel tevreden over Care IS. We hebben een mooi rendement behaald en vooral het contact met onze accountmanager en overige medewerkers is goed. Afspraken worden nagekomen, ze zijn zeer punctueel en de persoonlijke begeleiding is erg prettig.

Familie van de Vorstenbosch

Ik ben erg tevreden met de dienstverlening van Care IS. Het kennismakingsgesprek was erg prettig en ook het beleggingsvoorstel dat ik heb mogen ontvangen was verhelderend. Er wordt vooral goed inzicht gegeven in wat je kunt verwachten. Hiervoor belegde ik bij een grootbank en daar was dat toch een stuk onpersoonlijker.

Corry van den Broek

In twee jaar tijd had ik mijn 4e accountmanager bij mijn vorige vermogensbeheerder. Na mijn overstap naar Care IS heb ik al 4 jaar een vast contactpersoon die mij ook proactief benadert.

Gerard van der Toorn
Safe Financieel Advies (Spanje)

Na wisselende ervaringen met diverse beleggingsdekundigen ben ik ervan overtuigd geraakt dat beleggen het werk is van echte professionals. Naast betere rendementen geeft de breed gespreide portefeuille van Care IS mij rust en vertrouwen.

Piet Kes
Mede-eigenaar schoonmaakbedrijf Succes

Nadat Care IS mij inzichtelijk heeft gemaakt hoeveel (verborgen) kosten ik betaalde bij de grootbank, ben ik direct overgestapt. Ik betaal nu ruim 1,50% minder kosten voor het beheer van mijn vermogen en het verwachte rendement is hoger. Bovendien een prettig en klantgericht team van medewerkers!

Antoinette Kalkman
Auteur Boek Schuld & Boete

Ik ben heel tevreden over Care IS. Het contact met de medewerkers is heel prettig en zij hebben verstand van zaken. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen in vertrouwde handen is. En, niet onbelangrijk: het rendement beantwoordt aan de bij mijn profiel behorende prognose.

Jacob Renes

Toen ik een periode van actief handelen op de beurs wilde afsluiten, kwam Care IS op mijn pad om mijn vermogensbeheerder te worden. Sinds 2013 ben ik erbij en verheug mij steeds over de goede dienstverlening en contacten.

Pim Hallensleben

Veelgestelde vragen over particulier vermogensbeheer

Is het nu een goed instapmoment?

Ja, zeker. Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder u namelijk begint met beleggen, hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien. U profiteert dan namelijk optimaal van het rendement-op-rendement effect.

Daarnaast is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn en geduld te hebben. Aandelenkoersen kunnen op korte termijn flink schommelen. Maar historisch gezien laten aandelenkoersen op lange termijn een opwaartse trend zien. Begin dus zo snel mogelijk.

Wees u wel bewust van de risico's die bij beleggen horen. Zorg ook dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Kunt u als particulier beleggen via al onze producten?

Jazeker! Als particuliere belegger kunt u zowel een rekening openen bij Indexbeleggen als bij Inkomstenbeleggen en bij Obligatiebeleggen.

Past een persoonlijke beleggingsrekening bij u?

De persoonlijke beleggingsrekening past bij u als u:

  • Voor uzelf wilt beleggen op een rekening op uw eigen naam.
  • Samen met uw partner wilt beleggen op een gezamenlijke rekening.


Algemene tips
Voordat u gaat beleggen, is het altijd slim om spaargeld achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven. Hoewel u bij Care IS nergens aan vastzit, is het verstandig om in ieder geval de intentie te hebben om voor een langere periode te beleggen. Op korte termijn kunnen beurskoersen namelijk flink schommelen, maar op lange termijn bewegen koersen over het algemeen in een opwaartse trend.

Wees daarnaast altijd bewust van de risico's van beleggen. Zorg ook dat u begrijpt waarin u belegt en hoe onze dienstverlening werkt. Op die manier komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Moet ik zakelijk of privé beleggen als zzp'er?

Als zakelijke belegger heeft u de keuze tussen zakelijk en privé beleggen, elk met zijn eigen fiscale voordelen:

Zakelijk Beleggen:

  • U belegt met tijdelijk overtollige zakelijke middelen.
  • U betaalt belasting over het werkelijke rendement, belast in box 1. Dit kan variëren tussen 37,07% en 49,50%, afhankelijk van uw inkomen.
  • Verliezen uit zakelijke beleggingen kunnen worden afgetrokken van de bedrijfswinst, waardoor u mogelijk minder belasting betaalt.
  • Geschikt voor zzp'ers met een groot vermogen of die een laag rendement verwachten.

Privé Beleggen:

  • Uw vermogen wordt belast in box 3 op basis van een forfaitair rendement, dat kan variëren op basis van de hoogte van uw vermogen.
  • U betaalt 31% inkomstenbelasting over het geschatte rendement.
  • Geschikt voor zzp'ers met een klein vermogen of die een hoog rendement verwachten.

Omslagpunt
Het is cruciaal om het omslagpunt te berekenen. Dit punt bepaalt wanneer het fiscaal voordeliger is om zakelijk of privé te beleggen. Factoren zoals uw belegde vermogen, verwachte rendement, aanwezigheid van vermogen in box 3, fiscale partner, en schulden spelen hierbij een rol.

Conclusie
Het antwoord op de vraag hangt af van uw specifieke situatie. Het kan voordeliger zijn om zakelijk te beleggen als u een groot vermogen heeft of een laag rendement verwacht. Aan de andere kant kan privé beleggen voordeliger zijn voor zzp'ers met een kleiner vermogen of een hoog verwacht rendement. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen, bijvoorbeeld bij een accountant, boekhouder, fiscalist of financieel planner, om de beste beslissing te nemen op basis van uw individuele omstandigheden.

Wordt mijn geld duurzaam belegd?

Bij Care IS beleggen we niet in individuele bedrijven maar in beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes met daarin wel honderden verschillende aandelen of obligaties. We beleggen vervolgens uitsluitend in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn dus allemaal beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. 

Hoe belegt Care IS duurzaam?

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen duurzaam zijn:

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Hoe open ik een rekening bij Care IS?

U kunt op verschillende manieren een rekening openen bij Care IS. 

Dit kunt u gemakkelijk doen via onze website. Hier kunt u gemakkelijk zelf een rekening openen. Hierbij vult u een vragenlijst in en vragen wij om een kopie van uw paspoort. Vervolgens bepaalt u zelf welk risicoprofiel u wilt. Hierbij kunt u kiezen tussen Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief.

Wanneer uw rekening geopend is, kunt u geld storten op uw rekening. Dit kan eenvoudig naar het persoonlijke IBAN-nummer dat u zult ontvangen na het aanmaken van een rekening. 

Ten slotte zullen wij voor u beleggen en houden we uw beleggingen continu in de gaten. 

Wilt u eerst weten wat Care IS voor u kan betekenen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Ons klantteam staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Plan een kennismakingsgesprek via deze link: 

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Gratis brochure aanvragen
Open een rekening