Indexbeleggen bij Care IS

Indexbeleggen

Het is ons doel om beleggen zo comfortabel mogelijk te maken. We kiezen voor een eenvoudige, begrijpelijke aanpak en minimaliseren de risico's van beleggen. We begeleiden onze klanten persoonlijk bij het beleggen en houden de kosten laag. Op die manier hebben we al duizenden klanten geholpen aan een goed rendement, zonder zorgen.  

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

 • Veilig
 • Persoonlijke begeleiding
 • Lage kosten

Hoe ziet Indexbeleggen bij Care IS eruit?

 • We openen een beleggingsrekening op uw eigen naam
 • Zowel privé als zakelijk mogelijk
 • We helpen u kiezen uit één van onze 5 modelportefeuilles
 • Wereldwijd gespreid beleggen tegen lage kosten
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
 • Altijd met persoonlijke begeleiding
 • Starten kan vanaf €100.000,-
Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Hoe werkt Indexbeleggen?

Aan beleggen is altijd risico verbonden. Daarom kan het best spannend zijn. U wilt rendement maken, maar het moet niet te risicovol zijn. Daarom kiezen we bij Care IS voor Indexbeleggen. Daarmee bouwt u in één keer veel spreiding in, waardoor u het risico van de portefeuille verlaagt. Ook is keer op keer bewezen dat Indexbeleggen een beter rendement oplevert dan actief beleggen. 

Indexbeleggen houdt in dat we fondsen en ETF's aankopen die een volledige index van aandelen of obligaties volgen. Zo belegt u eenvoudig in een groot aantal aandelen of obligaties wereldwijd. Zo groeit uw vermogen mee met de groei van de wereldeconomie. 

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS maken we Indexbeleggen nog eenvoudiger. Wij nemen het beleggen en alles daaromheen voor u uit handen. Zo hoeft u zich zelf nergens druk om te maken. 

Veilig

 • Brede spreiding
 • Rekening op uw eigen naam
 • Uw geld valt onder het beleggerscompensatie- en depositogarantiestelsel
 • Onder toezicht van AFM en DNB

Persoonlijke begeleiding

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek met onze adviseurs
 • We staan altijd voor u klaar en houden doorlopend contact
 • We zorgen dat uw beleggingen altijd passen bij uw persoonlijke situatie

Lage kosten

 • Kosten Care IS lager dan marktgemiddelde
 • Beleggen in ETF’s en indexfondsen
 • Weinig handelen (passief beleggen)
 • Scherp beheertarief

Duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen wordt niet alleen naar rendement en risico gekeken. Er wordt ook gelet op de invloed ervan op de wereld om ons heen. Denk hierbij aan klimaatverandering, het waarborgen van mensenrechten, CO2-uitstoot en goede arbeidsomstandigheden. Care IS belegt in fondsen en ETF's die rekening houden met duurzaamheidsfactoren. Zo behaalt u niet alleen een goed rendement, maar draagt u ook bij aan een betere wereld. 

Slim indexbeleggen

Om onze beleggingsportefeuilles te optimaliseren, maken we bij de selectie een aantal slimme keuzes. Zo houden we continu in de gaten of er betere fondsen en ETF's op de markt komen. Daarnaast zorgen we voor een optimale indeling van de portefeuille. Denk bijvoorbeeld aan de beste verdeling tussen aandelen en obligaties, staats- en bedrijfsobligaties, Amerika en Europa enzovoorts. 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken. 

Rendementen van vermogensbeheer

De rendementen van vermogensbeheer zijn afhankelijk van het gekozen risicoprofiel. Over het algemeen geldt; hoe meer risico, des te hoger het verwachte rendement. Hiernaast ziet u de verwachte rendementen voor de verschillende risicoprofielen van Care IS. Benieuwd naar welke rendementen we de afgelopen jaren hebben behaald? Ga dan naar de rendementenpagina

Wat zijn de kosten?

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Bij Care IS houden we de kosten zo laag mogelijk. 

Geen afsluitkosten

U betaalt niets voor het openen van een (extra) rekening of het opzeggen van uw rekening.

Geen transactiekosten

Het uitvoeren van transacties is gratis! U kunt dus kosteloos periodiek (bij)storten of geld opnemen.

0,97% Beheervergoeding

Dit is het kostenpercentage dat u jaarlijks aan Care IS betaalt voor het het beheren van uw vermogen. 

0,15% Bankkosten

Dit zijn de kosten die u betaalt aan Saxo Bank voor het aanhouden van uw beleggingsrekening.

0,15% - 0,21% Fondskosten

Deze kosten worden automatisch verwerkt in de koersen van de fondsen waarin we beleggen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Indexbeleggen geschikt?
 • Wanneer u op zoek bent naar een belegging die meegroeit met de wereldeconomie.
 • Indien u minimaal 6 jaar van plan bent om te beleggen.
 • Wanneer u de risico's van Indexbeleggen begrijpt.
 • Als u over een minimale inleg van € 100.000 beschikt.

 

We beleggen hierbij in fondsen en ETF’s die een volledige index van aandelen of obligaties volgen. Zo belegt u gemakkelijk in een groot aantal aandelen of obligaties wereldwijd.

Staat mijn geld veilig bij Care IS?

Ja, bij Care Is staat uw geld veilig.

 

Een beleggingsrekening op uw naam wordt geopend voor het aanhouden van uw geldsaldo en beleggingen bij Saxo Bank. Deze rekening staat op uw eigen naam, waardoor het geldsaldo en de beleggingen op deze rekening uw eigen bezit zijn.

 

U kunt alleen geld overboeken van een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening. Dit geldt ook voor onttrekkingen: u kunt alleen geld opnemen vanaf een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening.

 

Het geldsaldo op uw beleggingsrekening bij Saxo Bank valt onder het depositogarantiestelsel. Mocht Saxo Bank of Care IS failliet gaan, dan wordt per rekeninghouder €100.000 gegarandeerd terugbetaald door de Nederlandse overheid. Deze garantie geldt ook voor rechtspersonen zoals een BV of stichting.

 

Uw beleggingen zijn ook beschermd tegen een mogelijk faillissement van Saxo Bank of Care IS, via de Wet giraal effectenverkeer of het bewaarbedrijf. Op deze manier worden uw beleggingen afgescheiden van het vermogen van de bank of Care IS. Wij kunnen nooit aanspraak maken op uw beleggingen of geldsaldo.

 

Saxo Bank en Care IS staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Kan ik Indexbeleggen en Inkomstenbeleggen combineren?

Ja, dat kan zeker!

 

De combinatie van Indexbeleggen en Inkomstenbeleggen blijkt een goede combinatie. Met het het ene deel van uw vermogen kunt u meer risico nemen, waardoor uw vermogen de kans krijgt om te groeien. Het andere deel van uw vermogen zorgt op een relatief veilige manier voor een aanvullende inkomstenbron.

Hoe wordt uw geld belegd bij Indexbeleggen?

Spreiding
Bij het product Indexbeleggen beleggen we in aandelen en obligaties via beleggingsfondsen en ETF’s. Dit zijn een soort mandjes met daarin honderden verschillende aandelen en obligaties van over de hele wereld. We stellen een breed gespreide portefeuille samen die de wereldeconomie volgt. Zo voorkomen we dat uw vermogen in één keer sterk daalt wanneer een bedrijf failliet gaat.

 

Duurzaamheid
Bij de samenstelling van uw portefeuille houden we rekening met duurzaamheid. Dat betekent dat wij bij het selecteren van beleggingen beoordelen hoe duurzaam een land of bedrijf is. Denk hierbij aan klimaatverandering, het waarborgen van mensenrechten, CO2-uitstoot en goede arbeidsomstandigheden.

 

Factorbeleggen
Om de rendement-risicoverhouding van uw portefeuille te optimaliseren, past Care IS factorbeleggen toe. Hierbij wordt een aandelenportefeuille samengesteld op basis van kenmerken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze een positief effect hebben op het rendement of het risico van een aandeel.

Is het nu een goed instapmoment?

Ja, zeker. Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder u namelijk begint met beleggen, hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien. U profiteert dan namelijk optimaal van het zogenaamde rente-op-rente-effect.

 

Daarnaast is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn en geduld te hebben. Aandelenkoersen kunnen op korte termijn flink schommelen. Maar historisch gezien laten aandelenkoersen op lange termijn een opwaartse trend zien. Begin dus zo snel mogelijk.

 

Wees u wel bewust van de risico's die bij beleggen horen. Zorg ook dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Wordt mijn geld duurzaam belegd?

Bij Care IS beleggen we niet in individuele bedrijven maar in beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes met daarin wel honderden verschillende aandelen of obligaties. We beleggen vervolgens uitsluitend in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn dus allemaal beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. 

Hoe belegt Care IS duurzaam?

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen duurzaam zijn:

 

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Hoe open ik een rekening bij Care IS?

U kunt op verschillende manieren een rekening openen bij Care IS. 

 

Dit kunt u gemakkelijk doen via onze website. Hier kunt u gemakkelijk zelf een rekening openen. Hierbij vult u een vragenlijst in en vragen wij om een kopie van uw paspoort. Vervolgens bepaalt u zelf welk risicoprofiel u wilt. Hierbij kunt u kiezen tussen Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief.

 

Wanneer uw rekening geopend is, kunt u geld storten op uw rekening. Dit kan eenvoudig naar het persoonlijke IBAN-nummer dat u zult ontvangen na het aanmaken van een rekening. 

 

Ten slotte zullen wij voor u beleggen en houden we uw beleggingen continu in de gaten. 

 

Wilt u eerst weten wat Care IS voor u kan betekenen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Ons klantteam staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Plan een kennismakingsgesprek via deze link: https://care-is.nl/plan-kennismaking/

Meer weten?

Beleggen kent risico's

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Jaap Steur