Beleggen voor uw pensioen

Een zorgeloos pensioen

Zzp'ers en zelfstandig ondernemers moeten zelf voor hun pensioen zorgen. U steekt uw tijd echter liever in uw onderneming, en dat is begrijpelijk. Pensioenopbouw via een vermogensbeheerder biedt een uitkomst. Op deze pagina leest u meer over hoe Care IS u kan helpen bij een zorgeloos pensioen.

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

  • Wij nemen het beleggen voor u uit handen
  • Goed gespreid en wetenschappelijk
  • Ruim 4.000 klanten gingen u voor
  • Veilig onder toezicht van AFM en DNB

Aanvullend pensioen opbouwen

Het is verstandig om zelf aanvullend pensioen op te bouwen. Zzp'ers en ondernemers moeten hun pensioen zelf regelen, maar ook werknermers in loondienst kampen tegenwoordig steeds vaker met een pensioengat. Pensioen opbouwen kan op verschillende manieren. Hieronder bespreken we er een aantal. 

Lijfrente

U kunt via een lijfrente pensioen opbouwen met belastingvoordelen. Dit is een speciale rekening waarop u pensioen kunt opbouwen met belastingvoordelen. De rekening is dan geblokkeerd tot u de AOW-leeftijd bereikt, waardoor deze uitsluitend is bestemd voor pensioenopbouw. Vanaf de AOW-leeftijd kunt u de lijfrente laten uitkeren. U kunt een lijfrenterekening openen om te sparen of een lijfrenterekening om te beleggen.

Sparen

U kunt sparen voor uw pensioen. Zo kunt u bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal een bedrag opzij zetten voor later. Dit is een veilige manier van vermogensopbouw, maar door de lage spaarrente gecombineerd met de inflatie teert u naarmate de tijd vordert in op uw vermogen. Daarom kan het voor veel mensen lonen om verder te kijken dan de spaarrekening.

Beleggen

Wanneer u uw vermogen wilt zien groeien, is beleggen voor uw pensioen een slimme optie. Met beleggen loopt u meer risico's dan met sparen, maar hier staat ook een hoger verwacht rendement tegenover. 

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS maken we beleggen nog eenvoudiger. Wij nemen het beleggen en alles daaromheen voor u uit handen. Zo hoeft u zich nergens druk om te maken.

Veilig

We beleggen zo veilig mogelijk. Daarvoor nemen we verschillende maatregelen; we hebben een breed gespreide portefeuille en nemen geen onnodige risico's te nemen. Ook openen we altijd een beleggingsrekening die op uw eigen naam staat, zodat alleen u bij het geld kunt.  

Persoonlijke begeleiding

We bieden doorlopend persoonlijke begeleiding. Vooraf maken we kennis en brengen we uw persoonlijke situatie in kaart. Samen bepalen we welk risicoprofiel bij u past. Vervolgens blijven we in contact, zodat uw beleggingen blijven aansluiten op uw situatie.

Lage kosten

We houden onze kosten zo laag mogelijk. Hoge kosten zorgen namelijk direct voor een lager rendement. Doordat we niet onnodig handelen en een scherp beheertarief hanteren, behaalt u een hoger rendement. 

Beleggen voor uw pensioen bij Care IS vermogensbeheer

Besluit u te gaan beleggen voor uw pensioen maar wilt u er zelf geen tijd aan kwijt zijn? Dan is vermogensbeheer een optie. Care IS biedt verschillende opties wanneer het gaat om het opbouwen van pensioen, zonder dat u er zelf omkijken naar heeft. 

Indexbeleggen

Met Indexbeleggen bij Care IS bouwt u in één keer veel spreiding in, waardoor u het risico van uw portefeuille verlaagt. Het houdt in dat we fondsen en ETF's aankopen die een volledige index van aandelen of obligaties volgen. Zo belegt u eenvoudig in een groot aantal aandelen of obligaties wereldwijd. Zo groeit uw vermogen mee met de groei van de wereldeconomie. 

Inkomstenbeleggen

Bij Inkomstenbeleggen beleggen we uw geld in obligaties en aandelen. We beleggen in obligaties die een stabiele rente uitkeren en aandelen met een hoog dividendrendement. Deze inkomsten kunt u gebruiken als aanvulling op uw inkomen of pensioen. Om de risico's te beperken, spreiden we uw vermogen over meer dan 2.000 verschillende obligaties en aandelen van over de hele wereld.

Obligatiebeleggen

Met Obligatiebeleggen bij Care IS kunt u profiteren van hogere rentes. We beleggen in kortlopende Duitse staatsobligaties. Duitse staatsobligaties zijn verhandelbare schuldbewijzen die zijn uitgegeven door de Duitse staat. U kunt uw inleg verliezen in het geval dat de Duitse staat failliet gaat. De Duitse staat heeft echter de hoogst mogelijke kredietscore (AAA), waardoor de kans dat toekomstige rente en/of aflossingen niet betaald worden zeer laag is. Zo kunt u een aantrekkelijk rendement behalen met een voorspelbaar risico. 

Meest gekozen

Indexbeleggen

Vanaf 100.000

Passief beleggen met de focus op groei van uw vermogen

Wereldwijd gespreid beleggen in aandelen- en obligatiefondsen.
Gericht op de groei van uw vermogen.
Uitsluitend verantwoorde en duurzame beleggingen.

Inkomstenbeleggen

Vanaf 100.000

Passief beleggen met als doel om extra inkomsten te genereren

Beleggen in obligatie- en aandelenfondsen die rente en dividend uitkeren.
Gericht op stabiele inkomsten uit de beleggingen.
Mogelijke aanvulling op inkomen of pensioen.

Obligatiebeleggen

Vanaf 100.000

Obligatiebeleggen om te profiteren van de opgelopen rentes

Beleggen in staatsobligaties.
Relatief veilige belegging met aantrekkelijk rendement.
Profiteren van de opgelopen rentes.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken.

Veelgestelde vragen

Is beleggen voor uw pensioen verstandig?

Ja, beleggen voor uw pensioen is verstandig. Zzp’ers en zelfstandig ondernemers bouwen geen pensioen op via de werkgever, maar ook werknemers kampen na hun pensioen steeds vaker met een pensioengat. Om dit pensioentekort aan te vullen, zijn er mogelijkheden om zelf (extra) pensioen op te bouwen. Beleggen voor uw pensioen is er daar een van

 


Bij Care IS kunnen we u helpen bij beleggen in box 3. We nemen het beleggen voor u uit handen en zorgen voor een goede spreiding van uw investeringen. Neem gerust contact op met Care IS voor meer informatie via 0299-720961 of info@care-is.nl.

 


Wilt u beleggen in box 1? Dat kan via onze dochteronderneming Axento vermogensbeheer. U kunt dan contact met ons opnemen via 0299-796061 of info@axento.nl. 

Hoeveel moet ik apart zetten voor mijn pensioen?

Een belangrijke richtlijn voor uw pensioen is om te streven naar ongeveer 70% van uw laatstverdiende bruto-inkomen. Gezien de gemiddelde levensverwachting van 82 jaar, heeft u, als u rond uw 66e met pensioen gaat, nog zo'n 16 jaar financiële middelen nodig. Hoewel dit exacte bedrag kan variëren, is het een aanzienlijk bedrag dat u moet sparen.

 

Door te beleggen voor uw pensioen bij Care, kunt u dit bedrag efficiënter opbouwen. Beleggen is niet zonder risico’s, maar door te beleggen voor de lange termijn kan uw vermogen groeien en kunt u profiteren van het rendement-op-rendement effect. 

 

Wilt u ontdekken wat Care IS voor uw pensioen kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 0299-720961 of info@care-is.nl.

Wat is een goed netto pensioen?

Een veelgebruikte maatstaf voor u is dat u na uw pensioen ongeveer 70% van uw laatstverdiende bruto-inkomen nodig heeft. Voor 2023 wordt het geschatte gemiddelde nettopensioen voor een huishouden op €3.900 gesteld.

 


Wat voor u een goed nettopensioen is, hangt af van uw situatie. U kunt de hierboven genoemde maatstaf als leidraad gebruiken, maar kijk altijd naar uw persoonlijke wensen en hoe uw uitgaven gaan veranderen na uw pensioen. Uw vaste lasten kunnen bijvoorbeeld in hoogte veranderen, maar als u van plan bent een grote aankoop te doen of een verre reis wilt maken, dan moet u daar ook rekening mee houden.

Is sparen voor uw pensioen verstandig?

Extra sparen voor uw pensioen is altijd een verstandige keuze. Veel Nederlanders bouwen namelijk onvoldoende pensioen op, of u nu zzp'er, zelfstandig ondernemer of werknemer bent.


Echter, sparen brengt tegenwoordig weinig op en door de inflatie kan uw vermogen na verloop van tijd zelfs afnemen. Als u nog ruim (minimaal 3 jaar) heeft tot uw pensioendatum, kunt u overwegen te beleggen voor een aanvullend pensioen. Hoewel beleggen risico's met zich meebrengt, is het potentiële rendement doorgaans hoger dan de huidige spaarrente.


Bij Care IS bieden we u de mogelijkheid om te beleggen voor uw pensioen. Wilt u meer informatie over wat Care IS voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0299-720961 of info@care-is.nl.

Meer weten?

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Jaap Steur