Skip to main content
Open een rekening

De kosten van vermogensbeheer

Bij Care IS zijn we duidelijk over de kosten. Zo maken we alle kosten vooraf inzichtelijk en betaalt u geen extra kosten wanneer u bijstort, onttrekt of opzegt.
Open een rekening
Gratis brochure aanvragen

Slimme
beleggingsstrategie

Uw vermogen wordt gespreid over meer dan 5.000 aandelen en obligaties via beleggings- en indexfondsen (ETF's). Wij houden de markt continu in de gaten en optimaliseren uw portefeuille waar mogelijk. Dit resulteert al jaren in uitstekende rendementen.

Eigen vaste beleggingsadviseur

Voor een goed rendement is het noodzakelijk dat uw persoonlijke situatie, wensen en doelen aansluiten op uw beleggingsportefeuille. Daarom krijgt u uw eigen vaste beleggingsadviseur waarmee u minimaal twee keer per jaar contact heeft.

Uw geld staat
veilig

Uw vermogen wordt door ons beheerd op een beleggingsrekening op uw naam. Zo blijven uw beleggingen altijd van u, ongeacht wat er met ons gebeurt. Het geld op uw rekening valt onder het depositogarantiestelsel.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Beheerkosten Care IS

Voor het beheren van uw vermogen brengt Care IS een beheervergoeding in rekening. Over de portefeuille tot €  1.000.000 bedraagt het tarief 0,97% per jaar. Over de waarde tussen € 1.000.000 en € 2.500.000 geldt een tarief van 0,73%. Over de waarde boven € 2.500.000 bedraagt het tarief 0,48%. De tarieven zijn inclusief btw.

All-in fee Saxo Bank

Voor de administratie en bewaring van uw beleggingen brengt Saxo Bank een all-in fee in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inleg. In de tabel hierboven kunt u de verwachte kosten eenvoudig zelf berekenen.

Transactie- en spreadkosten

Bij het uitvoeren van transacties betaalt u geen transactiekosten. U betaalt wel een klein stukje spreadkosten op de beurs. Deze kosten zijn afhankelijk van het bedrag, het type beleggingsproduct en de beurs waarop gehandeld wordt. In de tabel hierboven berekenen wij de verwachte spreadkosten op basis van het inlegbedrag en risicoprofiel.

Kosten beleggingsproducten

De beleggingsprodcuten waarin wij voor u beleggen, brengen beheerkosten en transactiekosten in rekening. Deze worden automatisch in de koers verwerkt en niet separaat bij u in rekening gebracht. Op de documentenpagina vindt u per beleggingsproduct in welke titels wij voor u beleggen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het u het beste schikt.

Plan een gratis adviesgesprek

Groepfoto_accountmanagers

Wat zeggen klanten over Care IS vermogensbeheer

Bij mijn bank had ik het gevoel dat het meer om hen dan om mij ging. Bij Care IS gaat het echt om mijn belang. Altijd is er persoonlijke aandacht en professionele adviezen. Kritisch kijken ze naar mijn doelstellingen en hoe we die gaan bereiken. Ik heb een goede keuze gemaakt.

Peter Lussing
Adviseur & Professioneel coach

Ik beheer voor mijzelf een kleine portefeuille, maar het beleggen van mijn pensioenkapitaal heb ik sinds enige jaren overgelaten aan Care IS. Los van de resultaten, die er mogen zijn, geeft het mij de nodige rust en kan ik me na de overdracht van mijn assurantiebedrijf nog meer richten op mijn hobby's.

Bas van Dijk

Voor het beheer van mijn pensioenvermogen heb ik een inventarisatie gedaan naar een geschikte vermogensbeheerder. Ik heb gekozen voor Care IS omdat zij na een prettig vrijblijvend gesprek het meest concrete en duidelijke beleggingsvoorstel hebben uitgewerkt.

J. Cleij

Wij zijn heel tevreden over Care IS. We hebben een mooi rendement behaald en vooral het contact met onze accountmanager en overige medewerkers is goed. Afspraken worden nagekomen, ze zijn zeer punctueel en de persoonlijke begeleiding is erg prettig.

Familie van de Vorstenbosch

Ik ben erg tevreden met de dienstverlening van Care IS. Het kennismakingsgesprek was erg prettig en ook het beleggingsvoorstel dat ik heb mogen ontvangen was verhelderend. Er wordt vooral goed inzicht gegeven in wat je kunt verwachten. Hiervoor belegde ik bij een grootbank en daar was dat toch een stuk onpersoonlijker.

Corry van den Broek

In twee jaar tijd had ik mijn 4e accountmanager bij mijn vorige vermogensbeheerder. Na mijn overstap naar Care IS heb ik al 4 jaar een vast contactpersoon die mij ook proactief benadert.

Gerard van der Toorn
Safe Financieel Advies (Spanje)

Na wisselende ervaringen met diverse beleggingsdekundigen ben ik ervan overtuigd geraakt dat beleggen het werk is van echte professionals. Naast betere rendementen geeft de breed gespreide portefeuille van Care IS mij rust en vertrouwen.

Piet Kes
Mede-eigenaar schoonmaakbedrijf Succes

Nadat Care IS mij inzichtelijk heeft gemaakt hoeveel (verborgen) kosten ik betaalde bij de grootbank, ben ik direct overgestapt. Ik betaal nu ruim 1,50% minder kosten voor het beheer van mijn vermogen en het verwachte rendement is hoger. Bovendien een prettig en klantgericht team van medewerkers!

Antoinette Kalkman
Auteur Boek Schuld & Boete

Ik ben heel tevreden over Care IS. Het contact met de medewerkers is heel prettig en zij hebben verstand van zaken. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen in vertrouwde handen is. En, niet onbelangrijk: het rendement beantwoordt aan de bij mijn profiel behorende prognose.

Jacob Renes

Toen ik een periode van actief handelen op de beurs wilde afsluiten, kwam Care IS op mijn pad om mijn vermogensbeheerder te worden. Sinds 2013 ben ik erbij en verheug mij steeds over de goede dienstverlening en contacten.

Pim Hallensleben

Veelgestelde vragen

Waarvoor betaal ik een beheervergoeding aan Care IS?

In ruil voor het beleggen van uw vermogen, betaalt u aan Care IS een beheervergoeding. Deze beheervergoeding vertegenwoordigt een klein percentage van uw belegde vermogen. U betaalt deze vergoeding zodat wij:

  • Uw beleggingsportefeuille kunnen samenstellen en aankopen.
  • Onderzoek kunnen uitvoeren naar de beste beleggingen voor uw portefeuille.
  • Uw beleggingen voortdurend kunnen monitoren en indien nodig kunnen aanpassen.
  • U de best mogelijke service kunnen bieden.
Wat zijn transactie- en spreadkosten?

Transactiekosten zijn de kosten die u maakt bij het aan- of verkopen van beleggingen. Bij Care IS betaalt u geen extra kosten wanneer u geld onttrekt of bijstort.

Spreadkosten ontstaan door het verschil tussen de bied- en laatprijs wanneer u een belegging koopt of verkoopt. Door te investeren in fondsen en ETF's met een hoge liquiditeit, zorgen we ervoor dat de spreadkosten zo laag mogelijk blijven.

Wat zijn de doorlopende kosten van beleggingsinstrumenten?

De doorlopende kosten van beleggingsinstrumenten zijn de beheerkosten van de fondsen en ETF's waarin u belegt. Dit zijn kosten voor het beheer van het fonds, de service en de operationele aspecten ervan. Deze kosten vormen een klein percentage van uw belegde vermogen in het fonds. In plaats van dat de doorlopende kosten direct worden afgeschreven, zijn ze al verwerkt in de koers van het fonds of de ETF.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht?

De beheervergoeding van Care IS en de service fee van Saxo Bank worden ieder kwartaal automatisch afgeschreven van uw beleggingsrekening. De kosten van de beleggingsinstrumenten worden eveneens automatisch verwerkt in de koersen van de fondsen en ETF's waarin u belegt.

Waarom betaal ik een service fee aan Saxo Bank?

Wanneer u een beleggingsrekening heeft bij Care IS, betaalt u een service fee aan Saxo Bank. Saxo Bank is de depotbank waar uw beleggingsrekening wordt aangehouden. U betaalt de service fee aan Saxo Bank voor het aanhouden van uw rekening.

Waarom betaal ik eenmalige kosten in het eerste jaar?

In het eerste jaar dat u bij Care IS belegt, betaalt u eenmalig hogere kosten. U betaalt deze hogere kosten omdat we dan uw portefeuille vanaf nul opbouwen. Hierdoor ontstaan eenmalig wat hogere transactie- en spreadkosten. In de jaren daarna hoeft u deze kosten niet meer te betalen en kunnen we een lager kostenpercentage hanteren.

Wat zijn transactiekosten van beleggingsinstrumenten?

Transactiekosten van beleggingsinstrumenten zijn de kosten die binnen een fonds of ETF gemaakt worden. Deze kosten ontstaan wanneer binnen een fonds aan- of verkopen worden gedaan. Bij passieve fondsen zijn deze kosten een stuk lager dan bij actief beheerde fondsen. Care IS belegt in passieve fondsen en ETF's.

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Gratis brochure aanvragen
Open een rekening

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u langere tijd niet nodig heeft. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. Het is belangrijk dat u vooraf op de hoogte bent van de kenmerken en risico's van beleggen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.