De kosten van vermogensbeheer

Bereken uw kosten

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen. Besluit u klant te worden bij Care IS? Dan ontvangt u een persoonlijk kostenoverzicht in uw beleggingsplan.

In bovenstaande tool kunt u de kosten van Inkomstenbeleggen berekenen. Wilt u de kosten weten van Inkomstenbeleggen of Obligatiebeleggen? Op beide pagina's vindt u een indicatie. Wilt u de kosten precies weten, neem dan gerust contact met ons op. 

Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Beheerkosten Care IS 

Voor het beheren van uw vermogen brengt Care IS een beheervergoeding in rekening. Over de portefeuille tot €1.000.000,- bedraagt het tarief 0,80% per jaar. Over de waarde tussen €1.000.000,- en €2.500.000,- geldt een tarief van 0,60%. Over de waarde boven €2.500.000,- bedraagt het tarief 0,40%. De tarieven zijn exclusief btw.

All-in fee Saxo

Voor de administratie en bewaring van uw beleggingen brengt Saxo een all-in fee in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inleg. In de tabel hierboven kunt u de verwachte kosten zelf eenvoudig berekenen.

Transactie- en spreadkosten

Bij het uitvoeren van transacties betaalt u geen transactiekosten. U betaalt wel een klein stukje spreadkosten op de beurs. Deze kosten zijn afhankelijk van het bedrag, het type beleggingsproduct en de beurs waarop gehandeld wordt. In de tabel hierboven berekenen wij de verwachte spreadkosten op basis van het inlegbedrag en risicoprofiel.

Kosten beleggingsproducten

De beleggingsproducten waarin wij voor u beleggen, brengen beheerkosten en transactiekosten in rekening. Deze worden automatisch in de koers verwerkt en niet separaat bij u in rekening gebracht. In het document Beleggingstitels Care IS kunt u de kosten per fonds terugvinden. 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken. 

Veelgestelde vragen

Waarvoor betaal ik een beheervergoeding aan Care IS?

In ruil voor het beleggen van uw vermogen, betaalt u aan Care IS een beheervergoeding. Deze beheervergoeding vertegenwoordigt een klein percentage van uw belegde vermogen. U betaalt deze vergoeding zodat wij:

 

  • Uw beleggingsportefeuille kunnen samenstellen en aankopen.
  • Onderzoek kunnen uitvoeren naar de beste beleggingen voor uw portefeuille.
  • Uw beleggingen voortdurend kunnen monitoren en indien nodig kunnen aanpassen.
  • U de best mogelijke service kunnen bieden.
Wat zijn transactie- en spreadkosten?

Transactiekosten zijn de kosten die u maakt bij het aan- of verkopen van beleggingen. Bij Care IS betaalt u geen extra kosten wanneer u geld onttrekt of bijstort.

 

Spreadkosten ontstaan door het verschil tussen de bied- en laatprijs wanneer u een belegging koopt of verkoopt. Door te investeren in fondsen en ETF's met een hoge liquiditeit, zorgen we ervoor dat de spreadkosten zo laag mogelijk blijven.

Wat zijn de doorlopende kosten van beleggingsinstrumenten?

De doorlopende kosten van beleggingsinstrumenten zijn de beheerkosten van de fondsen en ETF's waarin u belegt. Dit zijn kosten voor het beheer van het fonds, de service en de operationele aspecten ervan. Deze kosten vormen een klein percentage van uw belegde vermogen in het fonds. In plaats van dat de doorlopende kosten direct worden afgeschreven, zijn ze al verwerkt in de koers van het fonds of de ETF.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht?

De beheervergoeding van Care IS en de service fee van Saxo Bank worden ieder kwartaal automatisch afgeschreven van uw beleggingsrekening. De kosten van de beleggingsinstrumenten worden eveneens automatisch verwerkt in de koersen van de fondsen en ETF's waarin u belegt.

Waarom betaal ik een service fee aan Saxo Bank?

Wanneer u een beleggingsrekening heeft bij Care IS, betaalt u een service fee aan Saxo Bank. Saxo Bank is de depotbank waar uw beleggingsrekening wordt aangehouden. U betaalt de service fee aan Saxo Bank voor het aanhouden van uw rekening.

Waarom betaal ik eenmalige kosten in het eerste jaar?

In het eerste jaar dat u bij Care IS belegt, betaalt u eenmalig hogere kosten. U betaalt deze hogere kosten omdat we dan uw portefeuille vanaf nul opbouwen. Hierdoor ontstaan eenmalig wat hogere transactie- en spreadkosten. In de jaren daarna hoeft u deze kosten niet meer te betalen en kunnen we een lager kostenpercentage hanteren.

Wat zijn transactiekosten van beleggingsinstrumenten?

Transactiekosten van beleggingsinstrumenten zijn de kosten die binnen een fonds of ETF gemaakt worden. Deze kosten ontstaan wanneer binnen een fonds aan- of verkopen worden gedaan. Bij passieve fondsen zijn deze kosten een stuk lager dan bij actief beheerde fondsen. Care IS belegt in passieve fondsen en ETF's.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Nick Bond