Vermogensbeheer bij Care IS

Zakelijk vermogensbeheer

Houdt u als ondernemer aan het einde van het jaar geld over in uw onderneming? Daar kunt u verschillende dingen mee doen. Als u het overgebleven geld voorlopig niet nodig hebt, kan beleggen een goede optie zijn. Op deze pagina vertellen we u meer over zakelijk beleggen bij Care IS vermogensbeheer.

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

 • Wij nemen het beleggen voor u uit handen
 • Goed gespreid en wetenschappelijk
 • Ruim 4.000 klanten gingen u voor
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB

Waarom zakelijk beleggen?

Als ondernemer is het belangrijk om een financiële buffer op te bouwen. Zo heeft u altijd vermogen achter de hand voor als u met onverwachte kosten te maken krijgt. Daarnaast moet u als ondernemer zelf voor uw pensioen zorgen.

Om zo'n buffer te realiseren, kunt u ervoor kiezen om het geld dat u overhoudt te sparen. Dit levert echter niet veel op, vooral als u over een groter vermogen beschikt. Een andere optie is beleggen. Dit kent altijd risico's, maar door te beleggen kunt u uw vermogen exponentieel laten groeien.

Als ondernemer heeft u de optie om zakelijk of privé te beleggen. In sommige gevallen kan zakelijk beleggen fiscale voordelen opleveren ten opzichte van privé beleggen. Omdat dit niet altijd het geval is, is het verstandig om na te gaan wat in uw situatie de beste optie is.

Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Hoe werkt zakelijk beleggen?

Wanneer u heeft besloten te gaan beleggen, staat u als ondernemer voor de volgende keuze: gaat u zakelijk beleggen of privé beleggen?

U kunt het vermogen uit uw onderneming overboeken naar de privé rekening en vanaf daar beleggen. Minder bekend is de mogelijkheid om het geld rechtstreeks vanuit de zakelijke rekening te beleggen. Dit noemen we zakelijk beleggen.

In sommige gevallen kan zakelijk beleggen fiscale voordelen opleveren ten opzichte van privé beleggen. Omdat dit niet altijd het geval is, is het verstandig om na te gaan wat in uw situatie de beste optie is.

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS maken we beleggen eenvoudig. Wij nemen het beleggen en alles daaromheen volledig voor u uit handen. Zo hoeft u zich zelf nergens druk om te maken.

Veilig

We beleggen zo veilig mogelijk. Daarvoor nemen we verschillende maatregelen; we hebben een breed gespreide portefeuille en nemen geen onnodige risico's. Ook openen we altijd een beleggingsrekening die op uw eigen naam staat, zodat alleen u bij het geld kunt. 

Persoonlijke begeleiding

We bieden doorlopend persoonlijke begeleiding. Vooraf maken we kennis en brengen we uw persoonlijke situatie in kaart. Samen bepalen we welk risicoprofiel bij u past. Vervolgens blijven we in contact, zodat uw beleggingen blijven aansluiten op uw situatie. 

Lage kosten

We houden onze kosten zo laag mogelijk. Hoge kosten zorgen namelijk direct voor een lager rendement. Doordag we niet onnodig handelen en een scherp beheertarief hanteren, behaalt u een hoger rendement.

Meest gekozen

Indexbeleggen

Vanaf 100.000

Passief beleggen met de focus op groei van uw vermogen

Wereldwijd gespreid beleggen in aandelen- en obligatiefondsen.
Gericht op de groei van uw vermogen.
Uitsluitend verantwoorde en duurzame beleggingen.

Inkomstenbeleggen

Vanaf 100.000

Passief beleggen met als doel om extra inkomsten te genereren

Beleggen in obligatie- en aandelenfondsen die rente en dividend uitkeren.
Gericht op stabiele inkomsten uit de beleggingen.
Mogelijke aanvulling op inkomen of pensioen.

Obligatiebeleggen

Vanaf 100.000

Obligatiebeleggen om te profiteren van de opgelopen rentes

Beleggen in staatsobligaties.
Relatief veilige beleggingen met aantrekkelijk rendement.
Profiteren van de opgelopen rentes.

Beleggen in de bv of privé?

Als zelfstandig ondernemer, DGA of zzp'er kunt u zowel zakelijk als privé beleggen. Het verschil is voornamelijk fiscaal. Over privé vermogen en zakelijk vermogen wordt namelijk op een andere manier belasting geheven. Door dit verschil kunt u een belastingvoordeel behalen wanneer u de juiste keuze maakt tussen zakelijk of privé beleggen. Welke optie voor u de beste is, hangt af van een aantal factoren:

 • Hoe hoog is uw belegde vermogen?
 • Hoe hoog is uw verwachte rendement?
 • Heeft u meer vermogen in box 3?
 • Heeft u een fiscale partner?
 • Heeft u schulden?

Laat u hierover te allen tijde adviseren door een boekhouder, accountant of financieel planner.

Beleggen in de bv of privé?

Als DGA van een BV kunt u ervoor kiezen om het geld dat u overhoudt te beleggen. Dit kan privé, maar ook rechtstreeks vanuit de BV. Lees hier meer over die afweging.

Beleggen in de bv of privé?

De belangrijkste vragen over het UBO-register

In het UBO-regsiter moeten bedrijven natuurlijke personen registreren die uiteindelijk belanghebbend zijn in een onderneming. Dit is een Europese wetgeving, maar wordt door elke EU-lidstaat zelf gehandhaafd.

De belangrijkste vragen over het UBO-register

Wat is een stichting administratiekantoor?

Een stichting administratiekantoor, ook wel STAK genoemd, wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In dit artikel leggen we alles uit over een STAK en de voor- en nadelen ervan.

Wat is een stichting administratiekantoor?

Voordelen van vermogensbeheer bij Care IS

Gemak

We nemen het beleggen en alles daaromheen voor u uit handen. U hoeft zelf geen beleggingen te kiezen of aan te kopen. Ook hoeft u de beleggingen en de markt niet in de gaten te houden. U heeft er geen omkijken naar.

Persoonlijk

Voordat u gaat beleggen, brengen we uw persoonlijke situatie in kaart. Op basis hiervan wordt een passend risicoprofiel voor u gekozen. Hierdoor weet u zeker dat de beleggingen aansluiten bij uw situatie. 

Betrouwbaar

Care IS heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. U kunt er dus op vertrouwen dat we zorgvuldig met uw geld omgaan. 

Professioneel

Uw geld wordt professioneel belegd. Wij hebben alle benodigde kennis, mensen en tools in huis om uw vermogen zo goed mogelijk te beleggen. U profiteert van onze jarenlange kennis en ervaring. 

Beleggen bij Care IS vermogensbeheer

 • We openen een beleggingsrekening op uw eigen naam
 • Zowel privé als zakelijk mogelijk
 • We helpen u kiezen uit onze producten en modelportefeuilles
 • Wereldwijd gespreid beleggen tegen lage kosten
 • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
 • Altijd met persoonlijke begeleiding
 • Starten kan vanaf €100.000,-

Ontvang onze brochure

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken.

Meer weten?

Veelgestelde vragen

Voor wie is zakelijk beleggen geschikt?

Zakelijk beleggen is geschikt voor ondernemers en bedrijven die hun overtollige liquide middelen willen investeren om rendement te behalen. Deze vorm van beleggen is niet alleen gericht op het behalen van winst, maar kan ook dienen als een strategische manier om bedrijfskapitaal te laten groeien en eventueel toekomstige zakelijke doelen te financieren.


Zakelijk beleggen kan geschikt zijn voor:
Ondernemers: Kleine, middelgrote of grote ondernemers die hun bedrijfsoverschotten willen laten renderen.

 

Bedrijven: Zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen kunnen zakelijk beleggen als onderdeel van hun financiële strategie.

 

BV's (Besloten Vennootschappen): zakelijk beleggen kan ook relevant zijn voor besloten vennootschappen, waarbij de BV als rechtspersoon investeringsbeslissingen neemt.

 

Vermogensopbouw voor de onderneming: zakelijk beleggen kan een manier zijn om vermogen op te bouwen voor specifieke bedrijfsdoeleinden, zoals uitbreiding, innovatie of het opvangen van financiële tegenvallers.

 

Belangrijk is dat zakelijk beleggen weloverwogen en in lijn met de financiële doelen van het bedrijf moet gebeuren. Het vereist kennis van de markt, een goed begrip van de financiële positie van het bedrijf en een duidelijke beleggingsstrategie die aansluit bij de zakelijke doelstellingen. Het is raadzaam om hierbij professioneel financieel advies in te winnen.

Kan ik als zakelijk belegger beleggen via al onze producten?

Jazeker! Als particuliere belegger kunt u een rekening openen bij al onze producten: Indexbeleggen, Inkomstenbeleggen en bij Obligatiebeleggen.

Moet ik zakelijk of privé beleggen als zzp’er?

Als zakelijke belegger heeft u de keuze tussen zakelijk en privé beleggen, elk met zijn eigen fiscale voordelen:

 

Zakelijk Beleggen:

 • U belegt met tijdelijk overtollige zakelijke middelen.
 • U betaalt belasting over het werkelijke rendement, belast in box 1. Dit kan variëren tussen 37,07% en 49,50%, afhankelijk van uw inkomen.
 • Verliezen uit zakelijke beleggingen kunnen worden afgetrokken van de bedrijfswinst, waardoor u mogelijk minder belasting betaalt.
 • Geschikt voor zzp'ers met een groot vermogen of die een laag rendement verwachten.

 

Privé Beleggen:

 • Uw vermogen wordt belast in box 3 op basis van een forfaitair rendement, dat kan variëren op basis van de hoogte van uw vermogen.
 • U betaalt 31% inkomstenbelasting over het geschatte rendement.
 • Geschikt voor zzp'ers met een klein vermogen of die een hoog rendement verwachten.

 

Omslagpunt
Het is cruciaal om het omslagpunt te berekenen. Dit punt bepaalt wanneer het fiscaal voordeliger is om zakelijk of privé te beleggen. Factoren zoals uw belegde vermogen, verwachte rendement, aanwezigheid van vermogen in box 3, fiscale partner, en schulden spelen hierbij een rol.

 

Conclusie
Het antwoord op de vraag hangt af van uw specifieke situatie. Het kan voordeliger zijn om zakelijk te beleggen als u een groot vermogen heeft of een laag rendement verwacht. Aan de andere kant kan privé beleggen voordeliger zijn voor zzp'ers met een kleiner vermogen of een hoog verwacht rendement. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen, bijvoorbeeld bij een accountant, boekhouder, fiscalist of financieel planner, om de beste beslissing te nemen op basis van uw individuele omstandigheden.

Waarom beleggen in de bv?

Beleggen in de BV biedt verschillende voordelen voor een DGA (Directeur Groot Aandeelhouder). 

 

 1. Fiscale voordelen: Beleggen in de BV kan fiscaal voordeliger zijn, vooral bij lagere rendementen. Het werkelijk behaalde rendement binnen de BV wordt belast, waarbij de vennootschapsbelasting (VPB) een rol speelt. Afhankelijk van het rendement en de hoogte van het vermogen kan de belastingdruk in de BV gunstiger uitvallen dan de box-3-heffing bij privé beleggen.
 2. Uitstel van belasting: Als ervoor gekozen wordt om het vermogen in de BV te houden en niet als dividend uit te keren, kan er uitstel van aanmerkelijkbelangheffing plaatsvinden. Dit betekent dat de belasting op uitgekeerde dividenden wordt uitgesteld.
 3. Verliescompensatie: Binnen de BV kunnen eventuele verliezen op beleggingen in mindering worden gebracht op het resultaat van de BV, waardoor de belastingdruk kan worden verminderd.
 4. Privacyoverwegingen: Hoewel er een nadeel is op het gebied van privacy omdat de jaarstukken van de BV openbaar worden bij de Kamer van Koophandel, kan het nog steeds financieel voordeliger zijn om in de BV te beleggen, afhankelijk van de financiële situatie en het rendementspotentieel.
 5. Omslagpunt: Het is cruciaal om te begrijpen dat het omslagpunt, het rendement waarop de groei van het vermogen bij beleggen in de BV en privé gelijk is, afhankelijk is van verschillende factoren zoals de hoogte van het vermogen en andere persoonlijke omstandigheden. Voor hogere vermogens kan het omslagpunt gunstiger uitvallen voor beleggen in de BV.

 

Kortom, afhankelijk van de specifieke situatie, financiële doelen en verwachte rendementen kan beleggen in de BV voordeliger zijn vanuit een fiscaal perspectief. Het is essentieel om rekening te houden met alle genoemde factoren en mogelijk professioneel advies in te winnen bij het nemen van deze beslissing.

Wordt mijn geld duurzaam belegd?

Bij Care IS beleggen we niet in individuele bedrijven maar in beleggingsfondsen. Dit zijn mandjes met daarin wel honderden verschillende aandelen of obligaties. We beleggen vervolgens uitsluitend in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn dus allemaal beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. 

Hoe belegt Care IS duurzaam?

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen duurzaam zijn:

 

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Hoe open ik een rekening bij Care IS?

U kunt op verschillende manieren een rekening openen bij Care IS. 

 

Dit kunt u gemakkelijk doen via ….. Hier kunt u gemakkelijk zelf een rekening openen. Hierbij vult u een vragenlijst in en vragen wij om een kopie van uw paspoort. Vervolgens bepaalt u zelf welk risicoprofiel u wilt. Hierbij kunt u kiezen tussen Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief.

 

Wanneer uw rekening geopend is, kunt u geld storten op uw rekening. Dit kan eenvoudig naar het persoonlijke IBAN-nummer dat u zult ontvangen na het aanmaken van een rekening. 

 

Ten slotte zullen wij voor u beleggen en houden we uw beleggingen continu in de gaten. 

 

Wilt u eerst weten wat Care IS voor u kan betekenen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Ons klantteam staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Plan een kennismakingsgesprek via deze link: https://care-is.nl/plan-kennismaking/

Welke gegevens heb ik nodig bij het openen van een zakelijke rekening?

Voor het openen van een zakelijke rekening voor u hebben wij een aantal gegevens nodig.

 

 • Kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart of paspoort (geen rijbewijs), waarop alle gegevens goed zichtbaar zijn. 
 • Kopie van de statuten van uw onderneming
 • KVK-uittreksel
 • Bewijs van inschrijving in het UBO-register
 • LEI-code (Heeft u nog geen LEI-code? Dan kunt u deze aanvragen bij de KvK via deze link (https://www.kvk.nl/lei/meer-over/#/selecteren-organisatie). Meer informatie over de LEI vindt u op de website van de KvK.


Voordat u een rekening kunt openen moet u een vragenlijst invullen. Het is verstandig om uw jaarrekening erbij te houden. Er worden vragen gesteld die u mogelijk wilt opzoeken in uw jaarrekening.

Kan ik een zakelijke beleggingsrekening openen bij Care IS?

Heeft u een besloten vennootschap (bv) of bent u een zzp’er met een eenmanszaak? Dan kunt u ervoor kiezen om een zakelijke beleggingsrekening te openen bij Care IS. Care IS accepteert alleen Nederlandse ondernemingen. 

 

Dit houdt in dat wij op het moment geen c.v.’s, N.V.’s, verenigingen, stichtingen, maatschappen, v.o.f.-en, coöperaties, en kerkgenootschappen accepteren. 

Ik wil zakelijk beleggen als zzp’er? Wat is belangrijk om te weten?

Wanneer u zakelijk wilt beleggen als zzp’er met een eenmanszaak zijn er een aantal punten van belang voordat u hiermee begint. 

 

In uw zakelijke beleggingsrekening is het toegestaan om uw tijdelijk extra financiële middelen te investeren. Het is echter van belang om te onthouden dat middelen die blijvend overtollig zijn voor uw onderneming, niet binnen deze categorie vallen. Langdurige overtollige middelen zijn beter geschikt voor een privé beleggingsrekening.

 

Wanneer u ervoor kiest om uw tijdelijk extra zakelijke middelen te beleggen en daar vervolgens winst op maakt, wordt deze winst beschouwd als bedrijfsinkomen. Afhankelijk van uw totale inkomenssituatie wordt dit bedrijfsinkomen belast. Indien uw belastbaar inkomen niet meer bedraagt dan €73.031, geldt een belastingtarief van 36,93%. Echter, voor inkomens boven dit bedrag kan het belastingtarief oplopen tot €49,50%.

 

Samengevat: het is mogelijk om tijdelijk extra zakelijke middelen te beleggen. Maar let hierbij goed op de belastingafdracht wanneer u rendement behaalt, vooral als uw totale inkomen boven de €73.031 overschrijdt.

 

Let op. Deze materie is complex. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Het wordt aangeraden om advies in te winnen bij een fiscaal adviseur. 
 

Ik wil zakelijk beleggen vanuit een BV, wat is belangrijk om te weten?

Wanneer u overweegt om als BV zakelijk te beleggen, opent u een zakelijke beleggingsrekening bij Care IS. Zorg ervoor dat de rekening op naam van uw bedrijf staat.

 

Als u rendement behaalt met deze zakelijke beleggingen, wordt dit als winst gezien voor uw BV. Het is belangrijk om te weten dat u onbeperkt vermogen kunt opbouwen op deze manier.

 

Over deze winst betaalt u vennootschapsbelasting (Vpb). Voor 2024 geldt een tarief van 19% over winsten tot €200.000 en 25,8% voor winsten daarboven.

 

Na aftrek van vennootschapsbelasting betaalt u als aandeelhouder (als u minimaal 5% belang heeft) inkomstenbelasting in box 2. Dit tarief staat momenteel op 26,9%.

Zakelijk of privé beleggen: Wat is slimmer voor u?

Stelt u zich eens voor: u staat op het punt om te beginnen met beleggen. Een van de eerste vragen die u zichzelf stelt, is of u dit zakelijk of privé moet doen. Care IS kan u helpen bij deze overweging.

 

Wanneer u via uw bedrijf, de BV, gaat beleggen, wordt het rendement belast in speciale belasting kaders: box 1 en 2. Als u ervoor kiest om privé te beleggen, wordt er een standaard rendement voor u vastgesteld en wordt u belast in box 3. Maar welke optie is nu eigenlijk voordeliger voor u?

 

Om het omslagpunt te bepalen, moet u rekening houden met een aantal factoren.

 • De hoogte van uw vermogen
 • Het verwachte rendement
 • Het percentage vennootschapsbelasting
 • Of u wel of geen fiscale partner heeft
 • Of uw box 3 meer uit vermogen of schulden bestaat
 • Het risico op een zakelijk faillissement.

 

Een kleine waarschuwing voor ondernemers: als u een eenmanszaak heeft, moet u voorzichtig zijn. U mag namelijk alleen zakelijk beleggen als het daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden is. Is dat niet het geval? Dan mag u alleen beleggen via een privé rekening, waar u wordt belast over een vastgesteld rendement in box 3.

 

Let op. Deze materie is complex. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Het wordt aangeraden om advies in te winnen bij een fiscaal adviseur. 

Beleggen kent risico's 

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Nick Bond

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.