Rendementen en risico's

Rendementen

Onze beleggingsaanpak heeft in de afgelopen jaren geleid tot rendementen waar wij trots op zijn. Onthoud wel, aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden.

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

  • Veilig onder toezicht van AFM en DNB
  • €400 miljoen onder beheer
  • 2x Beste vermogensbeheerder van Nederland
  • Klanten beoordelen ons met een 8,5

Onze behaalde netto rendementen per jaar

In onderstaande tabel staan de door ons behaalde rendementen per jaar tot en met 31 december 2023. Alle getoonde rendementen op deze pagina zijn nettorendementen, dus na aftrek van alle kosten. Let wel, rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

De rendementen van Inkomstenbeleggen en Obligatiebeleggen

Sinds 2023 kunt u bij Care IS ook kiezen voor 'Inkomstenbeleggen' en 'Obligatiebeleggen'. Omdat deze producten pas in 2023 zijn gestart, kunnen wij helaas nog geen gerealiseerde rendementen tonen.

Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Rendement en risico

Beleggen brengt risico's met zich mee. Een manier om dit inzichtelijk te maken is de risicometer. De risicometer toont op grafische wijze de beweeglijkheid (volatiliteit) van de beleggingen in het beleggingsprofiel. Lees over de risicometer en een toelichting op de risicoprofielen in het document Risicoprofielen van Care IS op onze documentenpagina.

Defensief

Defensief

Neutraal

Neutraal

Offensief

Offensief

Zeer offensief

Zeer offensief

Beleggingsrisico

Beleggen is nooit zonder risico. Dit geldt voor alle soorten en vormen van beleggen. De mate van risico is afhankelijk van de aard en kenmerken van de belegging en het gekozen risicoprofiel. Over het algemeen geldt dat een belegging met een hoger verwacht rendement, hogere risico’s met zich meebrengt. 

Marktrisico

Eén van de belangrijkste risico’s van beleggen is het marktrisico. Dit is het risico dat samenhangt met de beweeglijkheid van de markt als gevolg van wisselende stemmingen op de financiële markten. Alle beleggingen worden beïnvloed door het marktrisico. 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken. 

Veelgestelde vragen

Hoe berekent Care IS het rendement?

Bij Care IS hanteren we de Tijd Gewogen Rendement methode, ook wel bekend als Time Weighted Return of TWR. Met deze methode berekenen we het rendement zonder de invloed van stortingen of onttrekking. Het maakt dus niet uit of u op een gunstig of ongunstig moment geld inlegt of opneemt; dit heeft geen invloed op het rendement volgens deze berekening.


Waarom kiezen wij voor deze methode?
Deze methode is gangbaar onder veel vermogensbeheerders, waaronder ook Care IS. Het voordeel is dat vermogensbeheerders, zoals wij, geen controle hebben over wanneer onze klanten geld storten of opnemen. Daarom vinden wij dit de meest geschikte manier om de prestaties van een vermogensbeheerder te evalueren. Echter, het kan zo zijn dat het werkelijke rendement op individueel niveau iets kan verschillen.

Is in het rendement rekening gehouden met kosten?

De behaalde rendementen die zijn weergegeven op deze pagina zijn netto rendementen, dus na aftrek van de kosten. Dit zijn daadwerkelijk door klanten van Care IS behaalde rendementen. In de getoonde verwachte rendementen percentages is nog geen rekening gehouden met kosten.

Waarom wijkt het behaalde rendement af van het verwachte rendement?

De behaalde rendementen zijn netto rendementen die daadwerkelijk door u en andere klanten zijn gerealiseerd gedurende de afgelopen jaren. Het verwachte rendement dat we presenteren, baseren we op diverse scenario's en historische resultaten over een periode van ongeveer 15 jaar.

 


Rendement en risico
Bij beleggen hoort altijd een zekere mate van onzekerheid en risico. Het is een feit dat zonder enig risico er ook geen potentieel rendement is. Vanwege deze onzekerheden en risico's is het lastig om exact te voorspellen welk rendement uiteindelijk gerealiseerd zal worden. Om deze reden bieden we verschillende scenario's aan, variërend van een gemiddeld rendement tot slechter en beter dan verwacht. Hoewel de kans groot is dat uw uiteindelijke rendement binnen deze bandbreedte zal vallen, willen we benadrukken dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Wees u bewust van het feit dat u een deel van uw inleg kunt verliezen.

Waarom zou een zeer offensieve beleggingsstrategie niet altijd de beste keuze zijn?

Het verwachte rendement van risicoprofiel Zeer Offensief is het hoogste. Dat komt doordat dit profiel relatief gezien de meeste aandelen bevat. De portefeuilles bij Care IS bestaan uit aandelen en obligaties. Hoe meer aandelen een portefeuille bevat, des te hoger het risico is des te hoger het verwachte rendement. 

 


Hoger rendement, hoger risico
Beleggen in een Zeer Offensief risicoprofiel kan op lange termijn het meeste rendement opleveren, maar het brengt ook een hoger risico met zich mee. Wanneer u een lange termijn hebt om te beleggen en wanneer u het risico wilt en kunt dragen, dan kunt u beleggen in een Zeer Offensief profiel. Is uw beleggingshorizon aan de korte kant (minder dan tien jaar), dan is de kans dat u herstelt van een sterke daling kleiner, waardoor u in een minder offensief risicoprofiel wordt geplaatst.

Beleggen kent risico's 

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Nick Bond

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.