Skip to main content
Open een rekening

Duurzaam beleggen bij Care IS

Duurzaam beleggen betekent dat u bij het selecteren van een belegging ook rekening houdt met hoe duurzaam een land of bedrijf is. Het wordt ook wel verantwoord beleggen of ethisch beleggen genoemd. Op deze pagina leest u hoe Care IS rekening houdt met duurzaamheid.

Open een rekening
Gratis brochure aanvragen

Hoe Care IS rekening houdt met duurzaamheid

Bij Care IS beleggen we niet in individuele bedrijven maar in beleggingsfonden. Dit zijn mandjes met daarin wel honderden verschillende aandelen of obligaties. We beleggen vervolgens uitsluitend in fondsen die rekening houden met duurzaamheid. De bedrijven die in deze fondsen zijn opgenomen, zijn dus allemaal beoordeeld op duurzaamheids-, milieu- en sociale kenmerken. 
Duurzaam beleggen - blad
Gratis brochure aanvragen

Particulier én zakelijk vermogensbeheer

Of u nu particulier vermogensbeheer wilt of zakelijk wilt beleggen, bij Care IS kunt u terecht. Kies het product dat bij u past.

 Meest gekozen  

Indexbeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen met de focus op groei van uw vermogen

Wereldwijd gespreid beleggen in aandelen- en obligatiefondsen
Gericht op de groei van uw vermogen
Uitsluitend verantwoorde en duurzame beleggingen
Meer informatie

 Meest gekozen 

Inkomstenbeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen met als doel extra inkomsten genereren

Beleggen in obligatie- en aandelenfondsen
Gericht op stabiele inkomsten door de rente- en dividenduitkeringen
Mogelijke aanvulling op inkomen of pensioen
Meer informatie

 Meest gekozen 

Obligatiebeleggen

Vanaf 100.000 euro

Passief beleggen om te profiteren van de opgelopen rentes

Beleggen in kortlopende Duitse staatsobligaties met de hoogst mogelijk kredietscore
Relatief veilige belegging met een aantrekkelijk rendement
Profiteren van de opgelopen rentes
Meer informatie
Duurzaam beleggen Care IS

Duurzaam beleggen loont!

Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen blijkt dat het rendement niet onderdoet voor 'regulier' beleggen. Sterker nog, onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, een gezonder toekomstperspectief hebben.

Slimme
beleggingsstrategie

Uw vermogen wordt gespreid over meer dan 5.000 aandelen en obligaties via beleggings- en indexfondsen (ETF's). Wij houden de markt continu in de gaten en optimaliseren uw portefeuille waar mogelijk. Dit resulteert al jaren in uitstekende rendementen.

Eigen vaste beleggingsadviseur

Voor een goed rendement is het noodzakelijk dat uw persoonlijke situatie, wensen en doelen aansluiten op uw beleggingsportefeuille. Daarom krijgt u uw eigen vaste beleggingsadviseur waarmee u minimaal twee keer per jaar contact heeft.

Uw geld is
veilig

Uw vermogen wordt beheerd op een beleggingsrekening op uw naam. Zo blijft uw geld altijd van u, ongeacht wat er met ons gebeurt. Wij hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek op het moment dat het u het beste schikt.

Plan een gratis adviesgesprek

Accountmanagers Care IS
Duurzaam beleggen: wat levert het op?

Wat levert duurzaam beleggen op?

Door duurzaam te beleggen draagt u bij aan een duurzame wereld. Als u duurzaam belegt, investeert u niet in wapens, niet in bedrijven die mensenrechten schenden en niet in bedrijven die het milieu ernstige schade toebrengen. Bovendien speelt u in op belanrijke en kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en water, demografische ontwikkelingen en groene energie. 

Gratis e-book: Duurzaam beleggen

In het gratis e-book 'Duurzaam beleggen: wat is het en wat zijn de voordelen?' leest u alles wat u moet weten over duurzaam beleggen.

     Wat is duurzaam beleggen?
     Duurzame beleggingsmethodes
     Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen?
     Wat is het rendement van duurzaam beleggen?
     Duurzaam beleggen bij Care IS

5,0 Google-reviews

duurzaam_beleggen_ebook_care_is

Methodes van duurzaam beleggen

Sommige mensen denken dat bij duurzaam beleggen alleen wordt belegd in bedrijven die windmolens bouwen of elektrische auto's maken. Dat is niet het geval. Natuurlijk beleggen we ook in die bedrijven, maar bedrijven uit bijvoorbeeld de energiesector, financiële sector en de gezondheidszorg zijn ook in onze portefeuilles opgenomen. 

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn dus bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen toch duurzaam zijn:

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in de bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

De mate waarin wij duurzaam beleggen, hangt af van het beleggingsproduct dat u kiest. U leest hier meer over in ons duurzaamheidsbeleid.

Duurzaam beleggen: methodes

Wat zeggen klanten over Care IS vermogensbeheer

Bij mijn bank had ik het gevoel dat het meer om hen dan om mij ging. Bij Care IS gaat het echt om mijn belang. Altijd is er persoonlijke aandacht en professionele adviezen. Kritisch kijken ze naar mijn doelstellingen en hoe we die gaan bereiken. Ik heb een goede keuze gemaakt.

Peter Lussing
Adviseur & Professioneel coach

Ik beheer voor mijzelf een kleine portefeuille, maar het beleggen van mijn pensioenkapitaal heb ik sinds enige jaren overgelaten aan Care IS. Los van de resultaten, die er mogen zijn, geeft het mij de nodige rust en kan ik me na de overdracht van mijn assurantiebedrijf nog meer richten op mijn hobby's.

Bas van Dijk

Voor het beheer van mijn pensioenvermogen heb ik een inventarisatie gedaan naar een geschikte vermogensbeheerder. Ik heb gekozen voor Care IS omdat zij na een prettig vrijblijvend gesprek het meest concrete en duidelijke beleggingsvoorstel hebben uitgewerkt.

J. Cleij

Wij zijn heel tevreden over Care IS. We hebben een mooi rendement behaald en vooral het contact met onze accountmanager en overige medewerkers is goed. Afspraken worden nagekomen, ze zijn zeer punctueel en de persoonlijke begeleiding is erg prettig.

Familie van de Vorstenbosch

Ik ben erg tevreden met de dienstverlening van Care IS. Het kennismakingsgesprek was erg prettig en ook het beleggingsvoorstel dat ik heb mogen ontvangen was verhelderend. Er wordt vooral goed inzicht gegeven in wat je kunt verwachten. Hiervoor belegde ik bij een grootbank en daar was dat toch een stuk onpersoonlijker.

Corry van den Broek

In twee jaar tijd had ik mijn 4e accountmanager bij mijn vorige vermogensbeheerder. Na mijn overstap naar Care IS heb ik al 4 jaar een vast contactpersoon die mij ook proactief benadert.

Gerard van der Toorn
Safe Financieel Advies (Spanje)

Na wisselende ervaringen met diverse beleggingsdekundigen ben ik ervan overtuigd geraakt dat beleggen het werk is van echte professionals. Naast betere rendementen geeft de breed gespreide portefeuille van Care IS mij rust en vertrouwen.

Piet Kes
Mede-eigenaar schoonmaakbedrijf Succes

Nadat Care IS mij inzichtelijk heeft gemaakt hoeveel (verborgen) kosten ik betaalde bij de grootbank, ben ik direct overgestapt. Ik betaal nu ruim 1,50% minder kosten voor het beheer van mijn vermogen en het verwachte rendement is hoger. Bovendien een prettig en klantgericht team van medewerkers!

Antoinette Kalkman
Auteur Boek Schuld & Boete

Ik ben heel tevreden over Care IS. Het contact met de medewerkers is heel prettig en zij hebben verstand van zaken. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen in vertrouwde handen is. En, niet onbelangrijk: het rendement beantwoordt aan de bij mijn profiel behorende prognose.

Jacob Renes

Toen ik een periode van actief handelen op de beurs wilde afsluiten, kwam Care IS op mijn pad om mijn vermogensbeheerder te worden. Sinds 2013 ben ik erbij en verheug mij steeds over de goede dienstverlening en contacten.

Pim Hallensleben

Veelgestelde vragen over vermogensbeheer

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen betekent dat u bij het selecteren van een belegging ook rekening houdt met hoe duurzaam een land of bedrijf is. Duurzaam beleggen wordt ook wel verantwoord beleggen of ethisch beleggen genoemd.

Bij duurzaam beleggen wordt dus niet alleen naar rendement en risico gekeken. Er wordt ook gelet op de invloed ervan op de wereld om ons heen. Denk hierbij aan klimaatverandering, het waarborgen van mensenrechten, CO2-uitstoot en goede arbeidsomstandigheden.

Wat is groen beleggen?

Groen beleggen betekent dat er belegd wordt in fondsen die deelnemen aan milieuprojecten. Dit valt onder de bredere paraplu van duurzaam beleggen, waarbij ook aandacht wordt besteed aan andere zaken zoals mensenrechten en arbeidsomstandigheden. 

Verschil groen beleggen en duurzaam beleggen
Een belangrijk onderscheid tussen groen beleggen en duurzaam beleggen is de focus. Bij groen beleggen ligt de nadruk op milieubescherming, terwijl duurzaam beleggen breder kijkt naar verschillende aspecten van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een bijkomend voordeel van groen beleggen is de belastingvrijstelling die u kunt krijgen, wat het aantrekkelijk maakt ondanks mogelijk lagere rendementen. Dit staat in contrast met duurzaam beleggen waar dergelijke belastingvoordelen niet specifiek worden geboden. 

Het is dus goed om te begrijpen dat groen beleggen een specifieke vorm is binnen het grotere kader van duurzaam beleggen, gericht op het milieu. 

Wat is ESG beleggen en hoe werkt het?

Bij ESG beleggen kijken we niet alleen naar hoeveel winst een bedrijf maakt, maar ook naar hoe goed het bedrijf omgaat met de wereld en de mensen erin. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (bestuur).

Wat betekent elk deel van ESG?

 • Environmental (milieu): Hoe zorgt het bedrijf voor onze planeet? Denk aan hoe ze omgaan met vervuiling of energiegebruik.
 • Social (sociaal): Hoe behandelt het bedrijf zijn werknemers en de gemeenschap? Zijn er goede arbeidsomstandigheden en wordt er eerlijk betaald?
 • Governance (bestuur): Hoe wordt het bedrijf geleid? Is er bijvoorbeeld sprake van corruptie?

Waarom is dit belangrijk?

 • ESG beleggen helpt om te zorgen dat uw geld in bedrijven wordt geïnvesteerd die goed zijn voor de wereld én voor uw portemonnee.
 • Studies tonen zelfs aan dat veel duurzame bedrijven net zo goed, of zelfs beter, presteren dan bedrijven die hier minder aandacht aan besteden.

Voordelen van ESG beleggen:

 • Meer rendement: Onderzoek toont aan dat veel duurzame bedrijven goed presteren.
 • Minder risico: Bedrijven die goed scoren op ESG hebben vaak minder problemen en zijn beter voorbereid op de toekomst. Dat betekent minder kans op negatieve verrassingen voor beleggers.

Dus, als u ESG belegt, investeert u in bedrijven die goed zijn voor de wereld én voor uzelf. Het is een manier om uw geld te laten groeien en tegelijkertijd een positieve impact te hebben!

Wat levert duurzaam beleggen op?

Door duurzaam te beleggen, draagt u bij aan een duurzame wereld. Als u duurzaam belegt, investeert u niet in wapens, niet in bedrijven die mensenrechten schenden en niet in bedrijven die het milieu ernstige schade toebrengen. Bovendien speelt u in op belangrijke en kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en water, demografische ontwikkelingen en groene energie.

Duurzaam beleggen loont
Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen blijkt dat het rendement niet onderdoet voor ‘regulier' beleggen. Sterker nog, onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, een gezonder toekomstperspectief hebben.

Hoe wordt een bedrijf beoordeeld op duurzaamheid?

Wanneer u wilt begrijpen hoe bedrijven worden beoordeeld op duurzaamheid, zijn er enkele kernpunten om in gedachten te houden.

Als eerste zijn er de drie P's van duurzaamheid: People, Planet en Profit. Bij 'People' gaat het om hoe een bedrijf omgaat met zijn werknemers en externe partners. Denk aan arbeidsomstandigheden en het vermijden van zaken zoals kinderarbeid. 'Planet' richt zich op milieubescherming, zoals het verminderen van CO2-uitstoot. En 'Profit' is de winst van het bedrijf, die kan worden gebruikt voor verdere duurzame innovaties.

Hoe bepaalt u dan de duurzaamheid van een bedrijf? Er zijn verschillende methoden:

 • Uitsluiten: Een eenvoudige aanpak waarbij u bedrijven vermijdt die niet aan bepaalde duurzaamheidscriteria voldoen.
 • Best-in-class: Hier selecteert u binnen elke sector de meest duurzame bedrijven, in plaats van hele sectoren te vermijden.
 • Impact beleggen: Dit is de meest proactieve benadering. U investeert in bedrijven die aantoonbaar positieve milieueffecten hebben.

Om de duurzaamheid van bedrijven te beoordelen, zijn er ook specifieke criteria zoals ESG (Environmental, Social, Governance). Deze criteria helpen u te begrijpen hoe een bedrijf presteert op het gebied van duurzaamheid. Bovendien zijn er labels, zoals artikel 8 en 9, die aangeven hoe duurzaam een beleggingsfonds of ETF is.

Care IS richt zich op duurzaamheid. Bij Care IS wordt de volledige aandacht gegeven aan ESG-kenmerken en wordt er belegd in bedrijven die niet alleen winst maken maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Wat is greenwashing?

Greenwashing betekent dat organisaties of bedrijven zich duurzamer voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Het is eigenlijk niets meer dan een marketingtruc. Bedrijven willen voor de klant zo duurzaam mogelijk overkomen, om zo aantrekkelijker te zijn dan hun concurrenten. 

Hoe kunt u greenwashing herkennen?
Er zijn verschillende manieren om greenwashing bij bedrijven of organisaties te herkennen. We noemen er hieronder twee: 

 • U kunt bijvoorbeeld kijken naar wat bedrijven doen aan het behalen van de Sustainable Development Goals en of zij voldoen aan de ESG-criteria.
 • Vertrouwt u een keurmerk niet? Met de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal kunt u eenvoudig checken of het keurmerk betrouwbaar is.
Hoe belegt Care IS duurzaam?

In de fondsen waarin wij beleggen, zijn bedrijven uit alle sectoren opgenomen. Met behulp van twee verschillende methodes bewaken deze fondsen dat de bedrijven waarin ze beleggen duurzaam zijn:

(1) Uitsluitingen: de slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. De rotte appels worden er als het ware uitgefilterd.

(2) Best-in-class: er wordt alleen belegd in de meest duurzame bedrijven binnen elke sector. Zo wordt er bijvoorbeeld nog steeds in bedrijven uit de oliesector belegd, maar wel in bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Gratis brochure aanvragen
Open een rekening