iShares MSCI World UCITS ETF

Wat is de doelstelling van deze ETF?

De iShares MSCI World UCITS ETF heeft als doel om de MSCI World Index zo goed mogelijk te volgen. Deze index is de bekendse en meest gebruikte aandelenindex ter wereld. In de index zitten ruim 1.600 aandelen opgenomen uit ontwikkelde landen over de hele wereld.

Hoe is de ETF samengesteld?

De ETF belegt in de 1.600 grootste en meest verhandelde aandelen ter wereld opgenomen. Daarmee geeft deze ETF toegang tot ongeveer 85% van het totale weredwijde belegbare aandelenuniversum. De 1.600 aandelen krijgen een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang de grootste weging krijgen. De ETF belegt in aandelen uit 23 ontwikkelde landen wereldwijd. De Verenigde Staten is het grootst met een belang van 59%, gevolgd door Japan en het Verenigd Koninkrijk met respectievelijk 9% en 7%. 

Wat zijn de voordelen van deze ETF?

Met de iShares MSCI World UCITS ETF kan binnen een beleggingsportefeuille eenvoudig een brede spreiding worden aangebracht. Daarnaast is de ETF met een jaarlijks kostenpercentage van 0,20% een van de goedkoopste in de markt.

Deze publicatie is opgesteld door Care IS en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en houdt geen rekening met uw individuele specifieke omstandigheden. De inhoud van deze publicatie mag daarom nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

iShares MSCI World UCITS ETFiShares MSCI World UCITS ETF

Deel via social media: