Toelichting aankoop Amerikaanse largecap aandelen

Op dinsdag 4 november heeft Care IS Amerikaanse largecap aandelen aangekocht. Deze aankoop was aanvankelijk uitgesteld vanwege de onrust op de financiële markten.

Op 10 oktober jongstleden hebben wij de volledige positie in Amerikaanse smallcap aandelen verkocht. De reden hiervoor was de hoge waardering van Amerikaanse smallcap aandelen ten opzichte van Amerikaanse largecap aandelen en de achterblijvende rendementen in de maanden daarvoor.

Met de verkoopopbrengst wilden we in beginsel Amerikaanse largecap aandelen terugkopen. Echter, vanwege de onrust op de financiële markten hebben we de aankoop op dat moment uitgesteld. In de dagen na 10 oktober daalden de aandelenkoersen scherp uit angst voor een nieuwe recessie in Europa en de tegenvallende groeiverwachtingen voor de wereldeconomie. De volatiliteit (beweeglijkheid) van de aandelenkoersen nam door deze onrust sterk toe. In de tussentijd hebben wij de opbrengst van de verkoop op de geldrekening aangehouden.

Inmiddels is de rust op de financiële markten weer teruggekeerd en zijn de aandelenkoersen hersteld. De bedrijfsresultaten en de groeicijfers van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal waren beter dan verwacht. Daarnaast verraste de Japanse centrale bank op 31 oktober met de aankondiging van nieuwe monetaire stimulering. Naar aanleiding van deze positieve ontwikkelingen hebben we besloten om de Amerikaanse largecap aandelen aan te kopen. Hiervoor hebben we de bestaande positie in de Vanguard S&P 500 ETF uitgebreid.


Deel via social media: