Skip to main content
Open een rekening

Op maandag 17 oktober heeft Care IS een aantal wijzigingen doorgevoerd in uw beleggingsportefeuille. Twee ETF’s zijn verkocht en daarvoor zijn twee nieuwe ETF’s in de plaats gekomen.

Wat is er gewijzigd?

We hebben de positie in de Think Global Equity UCITS ETF en de iShares Edge MSCI Emerging Markets Minimum Volatility UCITS ETF verkocht. Met de verkoopopbrengst hebben we de iShares Edge MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF en de Vanguard FTSE Emerging markets UCITS ETF aangekocht.

Waarom hebben we deze wijzigingen doorgevoerd?

In de eerste plaats vanwege de veranderde marktomstandigheden. In het begin van dit jaar was het risico in Emerging Markets (landen als China, Rusland en Mexico) hoog. Daarom hebben we de positie in Emerging Markets eind maart 2016 ingevuld met zogenaamde minimum volatility aandelen. Dit zijn aandelen met een lagere koersbeweeglijkheid en lager risico.

In de afgelopen maanden is het risico in de Emerging Markets echter afgenomen. Omdat de vooruitzichten voor Emerging Markets goed zijn en het risico op dit moment laag is, hebben we de positie in de iShares Edge MSCI Emerging Markets Minimum Volatility UCITS ETF verkocht en de breed gespreide Vanguard FTSE Emerging markets UCITS ETF aangekocht. Tevens is de weging van Emerging Markets met 5% verhoogd, naar 15% van het aandelenstuk

Omdat we vermogensbehoud belangrijk vinden en de risico’s in de aandelenportefeuille willen beheersen, willen we de positie in de minder risicovolle minimum volatility-aandelen wel behouden. Daarom hebben we besloten om wereldwijd een gedeelte in minimum volatility-aandelen beleggen. Hiervoor hebben we de positie in de Think Global Equity UCITS ETF verkocht en de iShares Edge MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF aangekocht.

Korting op transactiekosten

Omdat we de wijzigingen in één keer voor al onze klanten hebben doorgevoerd, hebben we voor u bij BinckBank een korting bedongen op de transactiekosten. De vaste kosten per transactie zijn niet in rekening gebracht en ook het minimumbedrag per transactie is komen te vervallen.

Meer weten?

Op de documentenpagina vindt u in het document Informatie beleggingstitels Care IS meer informatie over de nieuwe ETF’s. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze medewerkers of uw contactpersoon bij Care IS. Wij zijn te bereiken op 0299-720961 of info@care-is.nl.