All time high op de Amerikaanse beurs

Na de sterke daling van 22 mei tot eind juni zijn de wereldwijde aandelenmarkten weer behoorlijk hersteld. De Amerikaanse S&P500 index haalde gisteren weer een nieuwe all time high. Dit geldt niet voor obligaties. Door de stijgende rente waren koersen flink gedaald. De obligatiekoersen zijn wel weer iets hersteld, maar lang niet zoals bij aandelen. De stijgende rente op de kapitaalmarkt komt echter niet door bij de (particuliere) spaarder. Wij hebben uit onze praktijk de indruk dat de spaarder de lage rente inmiddels moe te worden.
 
Toch is het nieuws niet allemaal hosanna. Toegegeven, dat Bernanke de markten voorlopig blijft steunen is positief. Maar hoe zit het met de Chinese kredietverlening? Ook de Amerikaanse banken maken zeer goede cijfers bekend. Maar het afwaarderen van de kredietrating van Frankrijk, de stijgende rente in Portugal, het dalende consumentenvertrouwen in de VS en de winstwaarschuwing van UPS zijn weer mindere berichten. De belangrijkste reden voor de records in aandelen is in onze optiek: TINA. There is no alternative. Ok, aandelen zijn ook niet geweldig duur gewaardeerd.

Het is echter een hele dunne basis. Het blijft daarom noodzakelijk om scherp te letten op een verandering in het sentiment. Wees ook niet bang om in te grijpen indien nodig!!


Deel via social media: