Portefeuilles Care IS weinig last van spanningen en conflicten

In de afgelopen maanden werd het sentiment op de beurzen wereldwijd bepaald door (politieke) spanningen en conflicten. In Oekraïne heeft het conflict tussen de regering en Russische separatisten geleid tot economische sancties tussen Rusland en het Westen. Ook in het Midden-Oosten is het onrustig door de opmars van ISIS in het noorden van Irak en de gevechten in de Gazastrook tussen Hamas en Israël.

 

Tot nu toe heeft de situatie in Oekraïne en in het Midden-Oosten nauwelijks invloed gehad op de wereldwijde economische groei. De economische groei in de Verenigde Staten trekt nog steeds behoorlijk aan en in China verraste de economische groei in positieve zin. Alleen in Europa lijkt het economisch herstel kracht te verliezen vanwege de economische sancties.

 

Als we kijken naar de ontwikkeling van de beleggingsportefeuilles van Care IS zien we eveneens geen reden tot zorgen. In een neutrale beleggingsportefeuille (profiel D) van Care IS was de grootste daling dit jaar slechts 1,95%. Deze daling vond eind augustus plaats na de ramp met vlucht MH17. Na twee weken waren de koersen hersteld van deze daling en inmiddels staat het rendement van een neutrale beleggingsportefeuille in dit kalenderjaar op 7,65%.

 

Tot op dit moment hebben de spanningen in Oekraïne en in het Midden-Oosten een beperkte invloed gehad op de wereldwijde economie en de ontwikkeling van de beleggingsportefeuilles van Care IS. Omdat de toekomst niet te voorspellen is, blijven we de ontwikkelingen in de wereld scherp in de gaten houden en zijn we bereid passende maatregelen te nemen zodra we dit nodig achten.


Deel via social media: