Care IS in het nieuws: Financiele Dagblad 20 januari 2014

Care IS in het nieuws: Financiele Dagblad 20 januari 2014

In het Financiele Dagblad van 20 januari 2014 stond een artikel over de markt voor vermogensbeheer. Care IS werd als een van de nieuwkomers genoemd in het artikel:

Kansen door versobering pensioenstelsel

2010 was een moeilijk jaar voor de Nederlandse vermogensbeheerders. Maar juist toen begon het Volendamse Care Investment Services als zelfstandig vermogensbeheerder.

'Wij zagen kansen omdat het pensioenstelsel steeds verder wordt versoberd', zegt bestuurder Loege Schilder. 'Daardoor komt er meer vermogen vrij om zelf te beleggen.' Schilder dacht zich ook te kunnen onderscheiden van vermogensbeheerders waar het verdienmodel 'bol stond van de provisies en schimmige constructies'.

'De drempel naar de markt was hoger dan ik dacht', vertelt Schilder. 'Het duurde langer dan verwacht om de nodige kritische massa te krijgen, wat betreft belegd vermogen. Je begint direct met vaste kosten van zeker € 65.000 voor de vergunning, een accountant, et cetera.'

Om een voet tussen de deur te krijgen, gaf Care in het begin veel second opinions voor klanten van andere vermogensbeheerders. 'We maakten de verborgen kosten zichtbaar die beleggers bij andere partijen betaalden.' Inmiddels groeit het cliëntenbestand vooral door mond-tot-mondreclame. 'Vooral ondernemers weten ons te vinden. Zij durven en moeten eerder beginnen met beleggen dan werknemers.'


Deel via social media: