Care IS verlaagt weging aandelen

Care IS verlaagt weging aandelen

Als gevolg van de toegenomen risico's op de financiële markten hebben wij 20% van de aandelenpositie in uw beleggingsportefeuille verkocht. Aandelen uit ontwikkelde landen zijn afgebouwd door de gedeeltelijke verkoop van de iShares MSCI World UCITS ETF. Binnen het beleggingsbeleid van Care IS vermogensbeheer is vermogensbehoud een belangrijk onderdeel. We gebruiken onder andere risicomodellen bij de beslissing om af te bouwen. Deze modellen geven aan dat het beleggingsrisico is toegenomen. 

Hoger risico op de aandelen markten

Het jaar 2018 is tot nu toe beweeglijk voor beleggers. Aandelenkoersen profiteerden van de goede bedrijfsresultaten en gunstige macro-economische omstandigheden. Daar staan ook diverse risico’s tegenover met een negatieve invloed op het sentiment. Denk aan het handelsconflict tussen de VS en China, de voortslepende Brexit-discussie en het Italiaanse begrotingstekort. Daardoor zijn de beurzen per saldo iets gedaald. Daarnaast we zien steeds meer signalen dat de groei van grote Amerikaanse IT-bedrijven zoals Apple, Amazon, Facebook en Google afneemt. 

Care IS wil risico's beheersen

Verdere escalatie van één of meer risico’s kan leiden tot sterkere beweeglijkheid op de beurzen en in uw vermogen. Om risico's te beheersen, hebben wij besloten om een deel van de aandelen in uw beleggingsportefeuille te verkopen. De verkoopopbrengst blijft tijdelijk op uw geldrekening staan. Wij houden de financiële markten voortdurend in de gaten en passen de portefeuille aan als de marktontwikkelingen daar aanleiding voor geven.

 


Deel via social media: