Skip to main content
Open een rekening

Woensdag 10 december werden de jaarlijkse ondernemersprijzen van de Industriële Bedrijvengroep Edam-Volendam uitgereikt. Care IS was een van de genomineerden voor de ’In de Kijker’-prijs voor jonge, veelbelovende bedrijven. De prijsuitreiking was traditiegetrouw in Hotel Spaander. 

Na de opening van IBEV voorzitter Alfred de Jong was het woord aan André Boon van de selectiecommissie. De jury van 8 (ex)ondernemers was vooral onder de indruk van marktbenadering van Care IS waarbij een zuiver verdienmodel wordt gehanteerd. Door vanaf de start in 2010 niet te verdienen aan (eigen) beleggingsfondsen en transacties zijn de belangen van Care IS gelijkgericht met die van de klant. Daarnaast vond de jury de wetenschappelijke en wiskundige benadering van het risicobeheer een belangrijk onderscheidend element.

In vergelijking met de andere genomineerde, Q-Stylez, was doorslaggevend dat de oprichters van Care IS in een moeilijke beleggingsmarkt en een economische recessie en het strengere toezicht van AFM en DNB, de uitdaging zijn aangegaan om een vermogensbeheerder te starten die tegen de stroom in gestaag groeit. Care IS vermogensbeheer is al twee keer bij de 5 beste vermogensbeheerders van Nederland gekozen bij de verkiezing voor de Gouden Stier.

Henk Molenaar, Laurens Leek en Loege Schilder hebben de prijs namens Care IS in ontvangst genomen, waarna Loege een korte speech hield. Loege gaf aan dat Care IS vermogensbeheer is opgericht vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer beter kan en moet. Het is geweldig dat Care IS daarvoor erkenning krijgt in de vorm van een prijs. De werkelijke beloning voor het harde werk zit in de mond tot mond reclame van bestaande klanten. Hierdoor kiezen steeds meer mensen kiezen voor Care IS waardoor het aantal klanten wekelijks groeit. Deze prijs is voor het team van Care IS de aanmoediging om morgenvroeg weer door te gaan op de ingeslagen weg van onafhankelijk, transparant vermogensbeheer.