Herinvesteren liquiditeiten

Op 16 maart jongstleden heeft Care IS een deel van de aandelen in de beleggingsportefeuilles verkocht. Aanleiding hiervoor waren de sterk gestegen koersen in de maanden ervoor. In juni hebben we in de beleggingsportefeuilles met risicoprofiel B en C de positie in vastgoed volledig afgebouwd. Omdat de situatie rond Griekenland tot veel onzekerheid heeft geleid op de financiële markten, hebben we de opbrengst van beide verkopen op de geldrekening aangehouden.

Afgelopen maandag vond een positieve ontwikkeling plaats met betrekking tot de situatie rond Griekenland. De voorzitter van de Eurotop, Donald Tusk, bevestigde dat de Europese landen een akkoord hebben gesloten met Griekenland over de voorwaarden voor een nieuw financieel steunpakket.

Ook in China zien we in de afgelopen dagen een positieve ontwikkeling. De koersen van Chinese aandelen daalden in korte tijd met ruim 30%, nadat deze in 12 maanden tijd met bijna 100% waren gestegen. De koersen zijn de afgelopen dagen echter gestabiliseerd en niet verder gedaald, omdat de Chinese overheid maatregelen heeft doorgevoerd om beleggers te beschermen.

We verwachten dat het gevaar voor een vertrek van Griekenland uit de Euro voorlopig is geweken door het akkoord dat maandag is gesloten. Ook de aandelenbeurzen reageerden wereldwijd positief op het akkoord. We hebben daarom besloten om de cashpositie in de beleggingsportefeuilles te herinvesteren.

Tegelijkertijd met het investeren van de cashpositie, zullen we de beleggingsportefeuilles in lijn brengen met nieuwe normgewichten voor de verschillende beleggingscategorieën. Tevens zullen we een nieuwe beleggingscategorie in de beleggingsportefeuilles opnemen: Obligaties opkomende landen. Verderop in deze nieuwsbrief lichten we de wijziging in de normgewichten en de nieuwe beleggingscategorie uitgebreid toe.


Deel via social media: