Het provisieverbod: voor klanten van Care IS verandert er niets.

Vanaf 1 januari 2014 geldt een provisieverbod voor beleggingsondernemingen. Met ingang van 2014 gaan klanten hun vermogensbeheerder of bank rechtstreeks betalen voor de beleggingsdienstverlening. Tot nu toe ontvingen veel banken en vermogensbeheerders provisies van fondshuizen (distributievergoeding) en retourprovisies over transactiekosten van de broker.

Door het verbod op deze provisies verliezen veel financieel dienstverleners een groot deel van hun inkomsten. Deze inkomsten moeten worden gecompenseerd. Uit onderzoek van de Consumentenbond onder 18 beleggingsinstellingen blijkt dat voornamelijk banken hun beheerkosten verhogen en nieuwe tarieven invoeren voor beleggingsadvies.

Voor klanten van Care IS verandert er niets. Care IS heeft nog nooit distributievergoedingen en retourprovisies ontvangen van fondsaanbieders of andere partijen. De kosten die Care IS in rekening brengt veranderen niet in 2014 en blijven laag, eenvoudig en transparant. Door de kosten te minimaliseren blijft er meer rendement over voor onze klanten.


Deel via social media: