Hoe werkt de hogere rente in uw voordeel?

Hoe werkt de hogere rente in uw voordeel?

Het afgelopen jaar zijn marktrentes in rap tempo gestegen. In dit bericht leggen we uit hoe u hier als belegger van profiteert.

Hogere marktrente

De sterke stijging van de marktrente zorgde in het jaar 2022 voor veel beweeglijkheid op de beurs. Veel beleggingsportefeuilles zijn hier vandaag de dag nog niet volledig van hersteld. Dit is teleurstellend, maar het goede nieuws is dat de hogere rente nieuwe kansen biedt voor beleggers. Door de hogere marktrente is het verwachte rendement voor obligaties namelijk sterk gestegen. 

Uw huidige portefeuille

Hoewel obligatiekoersen in eerste instantie dalen als gevolg van een rentestijging, keert de koers uiteindelijk weer terug naar de oorspronkelijke waarde. Dit betekent dat obligaties op termijn weer zullen herstellen van de koersdaling in 2022. Maar daar blijft het niet bij; door de hogere marktrente stijgt de snelheid waarmee het vermogen naar verwachting zal groeien.

Nieuwe kansen

Naast een verbeterd vooruitzicht voor de obligaties in uw huidige beleggingsportefeuille, biedt de huidige marktsituatie ook nieuwe kansen. Daarom heeft Care IS twee nieuwe beleggingsproducten ontwikkeld.

Inkomstenbeleggen

Met inkomstenbeleggen kunt u profiteren van de hogere rentes en tegelijkertijd inkomsten genereren uit uw beleggingen. We beleggen in aandelen die dividend uitkeren en obligaties met een stabiele, aantrekkelijke rente.

Obligatiebeleggen

Sinds deze maand hebben wij een nieuw beleggingsproduct gelanceerd, genaamd obligatiebeleggen. Dit is mogelijk een alternatief voor geld dat u nu op een spaarrekening hebt staan. Met obligatiebeleggen investeren we in zeer kortlopende Duiste staatsleningen met een flink hogere rente dan de actuele spaarrentes.

Wij gaan graag met u in gesprek

Heeft u vermogen aan de zijlijn staan en bent u benieuwd of wij meer voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met uw contactpersoon. Wij bespreken graag de mogelijkheden. Wij zijn te bereiken op 0299-720961.


Deel via social media: