Marktupdate: 1 april 2020

Marktupdate: 1 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 1 april 2020. 

Daling fabrieksactiviteit in Azië overschaduwt bescheiden verbetering in China

China’s fabrieksactiviteit vertoont betere resultaten dan verwacht. De inkoopmanagerindex voor de Chinese maakindustrie nam toe van een historisch dieptepunt van 40,3 naar 50,1. Een niveau onder de 50 wordt geassocieerd met krimp, boven de 50 wijst op een expansie. Andere landen, waaronder Zuid-Korea en Japan, lieten echter een flinke daling zien als gevolg van COVID-19. Het herstel van Zuid-Korea zal waarschijnlijk even op zich laten wachten omdat de economie sterk afhankelijk is van onderdelen uit Europa en de VS.

Pijnlijke periode voor de boeg, waarschuwt Trump

De enorme sprong in het dodental kan oplopen tot een bereik van 100.000 – 240.000 mensen in de komende maanden. In deze schatting is er rekening mee gehouden dat Amerikanen zich aan de afstandsmaatregelen zullen houden. Trump is teruggekomen van zijn intentie om mensen weer terug naar het werk te laten gaan na Pasen op 12 april. De komende 2 weken worden “very, very painful”, aldus de Amerikaanse president.

Italië lijkt te stabiliseren

Met het aantal nieuwe gevallen van 4.050 op dinsdag, is dit de 5e dag op rij zonder significante toenames. Het land met ’s werelds meeste COVID-19 stertegevallen heeft de nationale lockdown verlengd tot in ieder geval het Paasseizoen in april.

G20 richt zich op schuld armere landen

De G20 gaat een actieplan opstellen in 2 weken gericht op de kwetsbaarheid van de armste landen. Zij zullen financiële steun verlenen aan opkomende economieën.


Deel via social media: