Marktupdate: 1 mei 2020

Marktupdate: 1 mei 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 1 mei 2020.

Trump Dreigt met nieuwe tarieven voor China.

De frustratie neemt toe bij president Trump over de uitbraak van het coronavirus. Deze pandemie heeft alleen in de VS al duizendenlevens gekost, een economische krimp veroorzaakt en is een bedreiging voor zijn herverkiezing in november. De rol die China heeft gespeeld bij de uitbraak van het virus krijgt een hogere prioriteit dan het verder uitwerken van een handelsdeal. Er wordt door sommigen kritisch gekeken naar Trumps beschuldigingen. Hoewel China laat heeft gereageerd bij de uitbraak, lijkt het er volgens hen op dat Trump de tekortkoming van zijn eigen handelen wil afschuiven op China.

Amerikaanse Fed breidt leningprogramma uit

Dit heeft betrekking op de ‘Main Street Lending Facility’ voor grotere en risicovollere bedrijven die geraakt zijn door het coronavirus. Leningen zullen worden verstrekt aan bedrijven met max 15.000 werknemers en $5 miljard aan omzet. Voorheen waren de grenzen 10.000 werknemers en $2 miljard omzet. Hierdoor stegen gisteren de obligatiekoersen van Amerikaanse olie- en gasbedrijven. Het programma is bedoeld voor bedrijven die voor het coronavirus financieel stabiel waren en sindsdien in moeilijkheden zijn geraakt.

Oliekoers stijgt

Dit als gevolg van de grote productieverlagingen. Ook bleek dat de Amerikaanse olieopslagen minder sterk groeiden dan verwacht. Toch is de vraag en aanbod nog lang niet in balans vanwege de scherp gedaalde vraag naar olie.
 


Deel via social media: