Marktupdate: 12 mei 2020

Marktupdate: 12 mei 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 12 mei 2020.

 

  • Aziatische beurzen sloten gisteren met meer dan 1% in het rood, Europese futures wijzen op een opening van ca. -0,50%. Aandelen daalden vanwege zorgen over een 2e golf van coronabesmettingen. De Chinese stad Wuhan – waar het virus is ontstaan – rapporteerde 5 nieuwe gevallen op maandag. Ook in Zuid-Korea is sprake van een plotselinge toename, die wordt gerelateerd aan nachtclubs in Seoul.

 

  • Covid-19 infecties dalen in Denemarken na versoepeling lockdown. De besmettingsratio is gedaald van 1,0 naar 0,7 enkele weken nadat de lockdown een stukje is teruggedraaid. Dit betekent dat iemand met Covid-19 in Denemarken gemiddeld 0,7 andere mensen besmet. Het hoogste Deense besmettingsratio was 2,0 in midden-maart.

 

  • Volgens de gouverneur van New York zijn meerdere regio’s buiten de stad New York klaar om te worden heropend.

 

  • In een Chinese krant werd geschreven dat overheidsadviseurs aandringen op een heronderhandeling van de fase 1 handelsdeal. Donald Trump heeft aangegeven hier absoluut geen interesse in te hebben. Dit zet mogelijk spanning op verdere onderhandelingen voor fase 2 van de handelsdeal.

 

  • Amerikaanse fabrieksarbeiders keren terug naar autofabrieken, ondanks zorgen over een 2e coronagolf.

 


Deel via social media: