Marktupdate: 14 april 2020

Marktupdate: 14 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 14 april 2020. 

Coronavirus updates

  • China scherpt controle Russische grens aan, omdat Rusland de grootste bron van geïmporteerde gevallen is. Ook keurt China experimentele vaccinatieproeven op mensen goed. Schipvervoer daalde in maart met 6,6% op jaarbasis. Dit was aanzienlijk beter dan de verwachte daling van 14%. Desondanks zijn de vooruitzichten van de export en groei somber vanwege de internationale maatregelen tegen het coronavirus.
  • India verlengt ’s werelds grootste lockdown nu  het aantal gevallen de 10.000 passeert.
  • Het VK blijft in lockdown, het aantal sterfgevallen is inmiddels hoger dan 11.000.
  • Franse Macron verlengt lockdown tot 11 mei. Het doel is om op die datum scholen te openen en delen van de economie.
  • Spanje versoepelt maatregelen gedeeltelijk nu dodental vertraagt.
  • In Italië daalde het aantal nieuwe gevallen, het aantal doden steeg. De economische druk op Italië om bedrijven te heropenen neemt toe. Desondanks is de lockdown verlengd tot 3 mei.

Olieproductieverlaging heeft weinig impact

De historische productieverlaging van OPEC+ van 9,7 miljoen vaten per dag (start in mei) heeft nauwelijks impact gehad op de olieprijs. Reden hiervoor is dat het niet opweegt tegen de afnemende vraag van 20 miljoen vaten per dag of meer vanwege het coronavirus.


Deel via social media: