Marktupdate: 16 april 2020

Marktupdate: 16 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 16 april 2020. 

Werkloosheidsaanvragen VS stijgt verder

Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd is met 5,25 miljoen gestegen. Hiermee is het totaal aantal aanvragen in de afgelopen 4 weken met ca. 22 miljoen gestegen. Dit is een enorm aantal wanneer je bedenkt dat er vanaf juni 2009 in totaal 21,5 banen zijn gecreëerd. Desondanks heeft de daling t.o.v. vorige week geleid tot een bescheiden stijging van de Amerikaanse aandelenfutures.

Duitsland wil geleidelijk normaliseren

Angela Merkel is van plan om geleidelijk aan de coronasituatie te normaliseren in Duitsland. Vanaf volgende week zullen een aantal kleinere winkels worden geopend en kinderen mogen begin mei terug naar school.  Duitse autofabrikanten, waaronder Volkswagen en Mercedes-Benz, herstarten de productie in een aantal Duitse fabrieken volgende week. Volens Merkel heeft Duitsland den “fragile intermediate succes” bereikt. Restaurants, sportscholen en kroegen blijven voorlopig gesloten. Ook blijven grote evenementen zoals voetbalwedstrijden, concerten en festivals tot op zijn vroegst eind augustus verboden. In Duitsland heeft uitgebreid testen en het beschermen van de kwetsbaardere leden van de maatschappij geleid tot een lager sterftecijfer dan andere Europese landen zoals Italië, Spanje en het VK.

Trump wil economie heropenen

Vanavond maakt president Trump nieuwe beleidsplannen bekend om de economie te heropenen. Onderdeel van deze plannen is het versoepelen van de stay-at-home regels. Ondanks de zorgen van gezondheidsexperts, gouverneurs en ondernemers die een heropleving van het aantal besmetting vrezen als er niet meer tests en protocollen worden ingezet.


Deel via social media: