Marktupdate: 17 augustus 2020

Marktupdate: 17 augustus 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Hierbij de marktupdate van 17 augustus 2020.

 

  • Chinese vaccin specialist CanSino Biologics heeft patentgoedkeuring gekregen voor de kandidaat covid-19 vaccinatie Ad5-nCOV. Dit is het eerste covid-19 vaccinatie patent dat is toegekend door China.

 

  • Democraten en republikeinen zijn het nog niet eens over maatregelen om de economie te blijven ondersteunen. De druk op het senaat om een beslissing te nemen neemt toe. In de VS zijn inmiddels meer dan 173.000 mensen overleden. Miljoenen mensen hebben hun baan verloren en inmiddels is de aanvulling van $600,- per week op de werkloosheidsuitkering verlopen. Deze uitkering is door de zogenaamde ‘executive order’ van Trump verlengd, maar verlaagd naar $400,- per week. Beleidsbepalers bij de Fed hebben gewaarschuwd dat het herstel kan gaan haperen als politici niet met nieuwe maatregelen komen. Afgelopen vrijdag bleek dat de toename in verwachte consumentenverkopen minder sterk is gestegen in de maand juli dan verwacht.

Deel via social media: