Marktupdate: 2 juni 2020

Marktupdate: 2 juni 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 2 juni 2020.

 

President Trump dreigt om militairen in te zetten om de rellen te beëindigen. Aanleiding voor de rellen is de dood van een donkere Amerikaan als gevolg van excessief ingrijpen door blanke Amerikaanse agenten. De rellen en plunderingen gingen gisteren voor de 7e nacht op rij door. Demonstranten hebben een winkelcentrum in LA in brand gestoken en in New York City werd geplunderd.

 

Chinese overheidsofficials hebben grote agrarische bedrijven verzocht om de koop van Amerikaanse goederen – waaronder sojabonen – te pauzeren. Bronnen melden dat Peking de escalerende spanningen betreffende de VS en Hong Kong aan het evalueren is. Dit is het meest recente signaal dat de gesloten fase 1-handelsdeal in gevaar is.

 

De Britse en EU onderhandelaren gaan de laatste Brexit onderhandelingsronden in. Kansen nemen toe dat het VK de post-Brexit transitiefase zullen verlaten zonder een handelsovereenkomst. De overheid van het VK heeft tot dusver steeds afgezien van uitstel i.v.m. de coronasituatie. Een mogelijk argument hiervoor is dat een no-deal Brexit tijdens een pandemie politiek minder schadelijk is. Al is het natuurlijk maar zeer de vraag of dit ook zo is vanuit een economisch perspectief.


Deel via social media: