Marktupdate: 2 september 2020

Marktupdate: 2 september 2020

We willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen die financiële markten kunnen beïnvloeden. In deze marktupdate economische verwachtingen in Duitsland en de productieactiviteit in Amerika. 

 

  • Duitse retailverkopen zijn onverwacht met 0,9% gedaald in de maand juli. Gehoopt werd op een stijging van 0,5%. Over het gehele jaar gezien is het beeld positiever met een reële stijging van 4,2%. Eerder viel de economische krimp van de Duitse economie in het 2e kwartaal met een record van -9,7% positiever uit dan verwacht. De verwachtingen voor het jaar 2020 zijn door de Duitse overheid opwaarts bijgesteld van -6,3% naar -5,8%.

 

  • De Amerikaanse productie activiteit is versneld naar een 2-jaars hoogtepunt in augustus. Deze toename was aanzienlijk sterker dan verwacht. Niet alle sectoren in de maakindustrie profiteerden even hard mee; commerciële vliegmaatschappijen en olie&gas bedrijven hebben het nog altijd zwaar. Een toenemende productieactiviteit, samen met een verbetering in de huizen- en autoverkopen, duidt op een verbreding van het economisch herstel.

 

  • Europese beurzen zijn de dag positief gestart, en staan momenteel met ca. 1,8% in het groen.

Deel via social media: