Skip to main content
Open een rekening

We willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen die financiële markten kunnen beïnvloeden. In deze marktupdate economische verwachtingen in Duitsland en de productieactiviteit in Amerika. 

Duitse retailverkopen zijn onverwacht met 0,9% gedaald in de maand juli. Gehoopt werd op een stijging van 0,5%. Over het gehele jaar gezien is het beeld positiever met een reële stijging van 4,2%. Eerder viel de economische krimp van de Duitse economie in het 2e kwartaal met een record van -9,7% positiever uit dan verwacht. De verwachtingen voor het jaar 2020 zijn door de Duitse overheid opwaarts bijgesteld van -6,3% naar -5,8%.

De Amerikaanse productie activiteit is versneld naar een 2-jaars hoogtepunt in augustus. Deze toename was aanzienlijk sterker dan verwacht. Niet alle sectoren in de maakindustrie profiteerden even hard mee; commerciële vliegmaatschappijen en olie&gas bedrijven hebben het nog altijd zwaar. Een toenemende productieactiviteit, samen met een verbetering in de huizen- en autoverkopen, duidt op een verbreding van het economisch herstel.

Europese beurzen zijn de dag positief gestart, en staan momenteel met ca. 1,8% in het groen.