Marktupdate: 20 april 2020

Marktupdate: 20 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 20 april 2020. 

Olieprijs daalt door capaciteitszorgen

Er bestaan zorgen dat er wereldwijd niet genoeg opslagruimte is om de gekelderde vraag naar olie op te vangen. Met name het volume van de Amerikaanse olieopslag is aan het stijgen. De capacaiteit is nog niet bereikt, maar gevreesd wordt dat dit zal gebeuren.

Steeds meer protestanten VS eisen opheffing van restricties

Protesten laaiden zondag op in de VS over de stay-at-home restricties. Gouverneurs waren het absoluut niet eens met Trumps veronderstelling dat zij genoeg tests hebben voor het coronavirus en spoedig de economieën moeten openen. Eén van hen was de gouverneur van Washington. Hierdoor kwamen ongeveer 2.500 mensen in Washington in opstand, waarna het verbod op bijeenkomsten (50+) werd overtreden. De Amerikaanse president lijkt de protesten aan te moedigen middels tweetberichten als “LIBERATE”. Dit is opmerkelijk omdat hij hiermee in feite aangemoedigt om de wet te overtreden.

 

De maatregelen zijn volgens experts essentieel om de verspreiding van het virus te vertragen. Het zijn ook deze maatregelen die de Amerikaanse economie hard raken en waarbij meer dan 22 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd de afgelopen maand. Dit soort demonstraties doken eerder op in Texas, Wisconsin en de hoofdsteden van Ohio, Minnesota, Michigan en Virginia.

 

In New York, het epicentrum van de pandemie, bleef het aantal ziekenhuis opnames dalen naar 16.000 vanaf 18.000. Ook het aantal patiënten dat in leven wordt gehouden met ventilatoren daalde. Er waren 507 nieuwe COVID-19 doden te betreuren, een daling t.o.v. de piek van meer dan 700 per dag.


Deel via social media: