Marktupdate: 20 maart 2020

Marktupdate: 20 maart 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 20 maart 2020.

Markten openen in het groen

Europese beurzen openen ca. 6% in het groen. Amerikaanse futures staan ca. 4% in het groen. Ook Aziatische beurzen zijn gisteren positief gesloten. Ten grondslag aan het positieve sentiment is de hulp van centrale banken en de opkrabbelende olieprijs.

Coronavirus

Italië neemt de leiding in het meeste aantal doden
Californië zegt mensen thuis te blijven
Canadees-Amerikaanse grens wordt mogelijk vrijdag gesloten
Rusland start met vaccine prototype testen op dieren

Toename in Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen

De wekelijkse werkloosheidsuitkeringsaanvragen zijn in de VS met 70.000 gestegen naar 281.000. Dit is de sterkste toename in 2,5 jaar tijd. Meerdere staten hebben specifiek gemeld dat het gaat om COVID-19 ontslagen.

De VS koop 30 miljoen vaten olie

De koop van de eerste 30 miljoen vaten zal gericht zijn op kleine tot middelgrote producenten met 5.000 werknemers of minder. Ook heeft  Trump laten weten zich te mengen in het olieconflict tussen Rusland en Saudi-Arabië “at the appropiate time”. Hij is van mening dat lage olieprijzen momenteel gunstig zijn voor Amerikaanse consumenten, ondanks dat het de schalieproducenten schaadt. Olieprijzen – zowel Brent (oranje) en West Texas Intermediate (blauw) zijn inmiddels weer wat opgelopen. 


Deel via social media: