Marktupdate: 21 april 2020

Marktupdate: 21 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 21 april 2020. 

Beweeglijke dag voor oliekoersen

Amerikaanse olie veerde gisteren weer terug, na tijdelijk in negatief gebied te zijn beland. Handelaren kwamen niet af van hun zogenaamde West Texas Intermediate futures. Zij wilden haastig af van deze spoedig aflopende derivaatcontracten. Hierdoor kelderde de futuresprijs tijdelijk tot -$36 per vat, waarna het weer opveerde naar +$1,36 per vat. Ook de prijs voor Brent hebben we zien dalen door de zorgen over potentiële olie opslagcapaciteit.

 

’s Werelds belangrijkste grondstof verliest haar waarde nu het overaanbod de tanks, pijpleidingen en tankers vol beginnen te raken. Ondanks de OPEC+ deal om 10% van de wereldwijde productie te verlagen, is de prijs van olie verder aan het dalen.

President Trump  pauzeert betalingen aan WHO

Trump beschuldigd de WHO ervan om informatie niet te hebben gedeeld over de verspreidende pandemie. Met deze informatie zou verspreiding vanuit de bron zijn voorkoen.

Noordwest-China ziet terugkeer coronabesmettingen

De Shaanxi provincie rapporteerde 21 nieuwe besmettingen zonder klinische symptomen. Dit waren allemaal reizigers vanuit Moskou. Door het verbod op internationale vluchten naar Beijing, landen deze commerciële vluchten in de hoofdstad van de Shaanxi provincie. Hier werd het virus opgemerkt door medisch personeel die tests uitvoert op het vliegveld. Geïmporteerde gevallen in de rest van China zijn aan het afnemen.


Deel via social media: