Skip to main content
Open een rekening

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Hierbij de marktupdate van 21 juli 2020.

Europese deal

De leiders van de EU hebben een historische deal bereikt over een massaal covid-19 stimuleringsplan. Het steunpakket is bedoeld om economische steun te bieden aan lanen die het hardst zijn getroffen door het coronavirus.

Belangrijk onderdeel binnen de deal is dat de Europese Commissie massaal geld zal lenen op de kapitaalmarkt en dit voor een groot gedeelte zal schenken (niet lenen) aan landen die het meeste behoefte hebben aan economische hulp. Er zal goedkoop €750 miljard worden geleend m.b.v. de Tripple-A rating. Van dit geld wordt €390 miljard geschonken en €360 miljard beschikbaar gesteld in de vorm van goedkope leningen.

Het nieuws wordt goed ontvangen op de Europese beurzen, die momenteel ca. 1,5% in het groen staan.

Covid-19 Vaccinaties

Vroege resultaten van 3 potentiële covid-19 vaccinaties hebben het vertrouwen doen toenemen dat ons immuunsysteem het covid-19 virus kan leren herkennen zonder serieuze neveneffecten. Dat alle 3 de varianten antilichamen weten te produceren is een bemoedigend vooruitzicht. Samen met de gesloten Europese deal is dit goed voor het sentiment op de aandelenbeurzen

Covid-19 in de VS

Op maandag werden in Flordia voor de 6e dag op rij meer dan 10.000 nieuwe coronagevallen gemeld. In Californië is een verbetering waargenomen, waarbij het aantal ziekenhuisopnames is gestabiliseerd na een sterke toenamen. In New York, waar met 32.000 de meeste doden zijn gevallen, noteerde een toename van slechts 8 sterfgevallen op zondag.