Marktupdate: 24 april 2020

Marktupdate: 24 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 24 april 2020. 

 

  • De gesprekken omtrent een EU stimuleringspakket heeft vertraging opgelopen. Financiële markten reageren teleurgesteld. Hoewel het ziekteverloop in de EU hoopgevend is, zijn extra stimuleringsmaatregelen nodig om de economie tijdens deze periode zoveel mogelijk overeind te houden. Europese beurzen staan momenteel ca. 1% in het rood.

 

  • Ook is de twijfel gegroeid over de voortgang van een vaccine tegen COVID-19. Uit een rapport van Gilead Sciences Inc bleek dat het ontwikkelde vaccine Remdsivir er tijdens de eerste klinische tests niet in is geslaagd is om zeer ernstig zieke COVID-19 patienten te helpen. Beleggers zijn naarstig op zoek naar tekenen van hoop, teleurstellende ontwikkelingen zijn daarom direct merkbaar op de financiële markten.

 

  • Het Amerikaanse huis van afgevaardigden heeft donderdag een stimuleringspakket van $484 miljard goedgekeurd. Deze is bedoeld om kleine ondernemingen en ziekenhuizen te ondersteunen. President Trump gaf aan dat hij mogelijk de social distancing richtlijnen moet uitbreiden tot het begin van de zomer. Amerikaanse futures staan momenteel licht in het groen.

 

  • Olieprijzen zijn de afgelopen dagen per saldo niet noemenswaardig opgelopen. De koers staat momenteel op $21,10.

Deel via social media: