Marktupdate: 26 maart 2020 (2)

Marktupdate: 26 maart 2020 (2)

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 26 maart 2020.

Zorgen over Amerikaanse banenmarkt

De wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die vandaag bekend wordt gemaakt, zal waarschijnlijk duidelijkheid geven over de enorme impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie. Verwacht wordt dat de werkloosheidsuitkeringen van het stimuleringsprogramma hard nodig zullen zijn, maar toch tekort zullen schieten. De Amerikaanse werkloosheidsuitkering keert korter tijd uit en tegen hogere voorwaarden dan in veel andere ontwikkelde landen het geval is. De gemiddelde wekelijkse uitkering was $377 in 4Q2019. Uit een onderzoek van de Fed blijkt dat bijna de helft van de huishoudens geen financiële buffer heeft om een financiële tegenvaller op te vangen.

 

Europese aandelenfutures staan ca. 2,5% in het rood.

New York toont signalen van vooruitgang

De staat New York, de aanvoerder van het aantal corona besmettingen en doden in de VS, vertoont tekenen dat de verspreiding van het virus wordt vertraagd. Het percentage ziekenhuisopnames is vertraagd de afgelopen dagen met aantallen “almost too good to be true”. Daarentegen is de situatie in New Orleans verergerd. Hier werd een maand geleden nog in grote getalen Mardi Gras gevierd.

China rapporteert 2e opeenvolgende dag zonder lokale besmettingen

China heeft 67 nieuwe besmette gevallen gerapporteerd t.o.v. 47 de dag ervoor. Alle nieuwe gevallen zijn reizigers vanuit het buitenland. 90% van deze geïmporteerde besmettingen waren mensen met een Chinees paspoort.


Deel via social media: