Marktupdate: 27 februari 2020

Marktupdate: 27 februari 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 27 februari 2020.

Angst voor coronavirus neemt toe

Aandelenbeurzen staan in het rood. Een toegenomen verspreiding buiten China doet wereldwijd de angst oplaaien. Inmiddels zijn er gevallen ontdekt in Brazilië, Pakistan, Griekenland, Denemarken en Estland. Hoewel de radicale quarantaine maatregelen het aantal besmettingen binnen China heeft teruggebracht, is het aantal nieuwe gevallen buiten China juist aan het toenemen. Het aantal nieuwe gevallen buiten China is voor het eerst hoger dan het aantal nieuwe gevallen buiten China. Europese beurzen staan momenteel ruim 2% in het rod.

China

De grootste containerhavens in China zijn de achterstanden aan het wegwerken, nu de impact van het coronavirus in China aan het afnemen is. De gemiddelde wachttijd voor containers neemt af nu steeds meer werknemers – zoals vrachtwagenchauffeurs en bootkapiteins – terugkeren naar hun positie. 

Buiten China

Overheden wereldwijd hebben de maatregelen voor een dreigende corona pandemie opgeschroefd nu het aantal besmette gevallen buiten China aan het toenemen is. Volgens president Trump is het risico vvan het coronavirus in de VS erg laag is voor Amerikanen. Ook voegde hij toe ‘totally prepared’ te zijn voor een uitbraak in de VS, waarvan hij verwacht dat het uiteindelijk wel zal gebeuren.  


Deel via social media: