Marktupdate: 27 maart 2020

Marktupdate: 27 maart 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de update van 27 maart 2020.

De VS heeft inmiddels de meeste besmettingen ter wereld

Het aantal besmettingen binnen de VS is de 82.000 overstegen. Hiermee is het aantal groter dan dat van China en Italië. De situatie in New York is ernstig. Volgens de New Yorkse burgemeester zal elk realistisch scenario het gezondheidssysteem overbelasten. De volgende golf van besmettingen dreigt voor Louisiana. In de grootste stad van Louisiana, New Orleans, hebben de Mardi Gras feesten van vorige maand waarschijnlijk de uitbraak aangejaagd.

Chinese president Xi biedt Trump hulp in besstreiding COVID-19

Dit terwijl er een langdurige woordenwisseling bestaat over diverse onderwerpen, waaronder COVID-19. Trump heeft China beschuldigd van te weinig transparantie m.b.t. het virus. Ook noemde trump het coronavirus “a China virus”, tot woede van Beijing. Trumps reactie op het telefoongesprek met Xi: “China has been through much and has developed a strong understanding of the virus, we are working closely together. Much respect!”

Net als China 2 maanden geleden, heeft het Amerikaanse medische systeem moeite om het virus te bedwingen. Draconische Chinese maatregelen – zoals het afluisten van steden en ernstige beperkingen van de bewegingsvrijheid – hebben de ernst van de situatie in China stevig doen dalen. De provincie Hubei rapporteerde gisteren nul nieuwe gevallen.

G20-leiders injecteren $5 biljoen in wereldwijde economie

Zij willen de doorstroom van het vitale medicijnaanbod garanderen en andere goederen over de grenzen heen om zo de aanbodverstoring op te lossen. De groep, ooit opgericht tijdens de financiële crisis, heeft zich nog nooit zo uniform uitgelaten in de media. Ze zullen helaas niets inmengen wat betreft de exportbeperkingen die veel landen hebben gelegd op medische materialen.

 


Deel via social media: