Marktupdate: 28 april 2020

Marktupdate: 28 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 28 april 2020.

Coronaverspreiding neemt af in Europa

Italië en Frankrijk rapporteerden het laagste aantal coronadoden in weken. Ook blijft het aantal besmette gevallen in Duitsland dalen. Dit zijn bemoedigende signalen voor Europese leiders die de economie willen heropenen. Spanje rapporteerde vrijdag 367 nieuwe sterfgevallen, het laagste aantal sinds 21 maart. Daarentegen stegen de bevestigde besmettingsgevallen. Europa telt meer dan 110.000 doden als gevolg van het coronavirus. Dit is bijna 60% van het totaal aantal stergevallen.

Trump beschuldigd China

Volgens Trump had China het coronavirus kunnen stoppen voor het zich wereldwijd verspreidde. Hij zal hier serieus onderzoek naar laten uitvoeren. Staatssecretaris Mike Pompeo liet vorige week weten sterk te geloven dat Beijing erin gefaald is om de uitbraak tijdig te rapporteren. Ook werd volgens hem verborgen hoe gevaarlijk de ziekte aan luchtwegen is die wordt veroorzaakt door het virus. Minister van buitenlandse zaken Hua Chunying liet op Twitter weten dat Pompeo moet stoppen met politieke spelletjes spelen en zijn energie beter kan gebruiken voor het redden van levens. Het coronavirus heeft inmiddels meer dan 211.000 mensen het levengekost, waarbij er meer dan 56.500 Amerikanen zijn overleden.

Oliefutures dalen

De koers van oliefutures daalde verder, nadat de grootste Amerikaanse olie ETF aangaf alle WTI juni futurescontracten te verkopen om verdere verliezen te voorkomen. Het geld wordt verplaatst naar contracten tussen juli 2020 en juni 2021 vanwege limiteringen die zijn opgelegd door regelgevers en hun broker. De ETF heeft het beleggingsbeleid 5 keer gewijzigd in de afgelopen 2 weken.
 


Deel via social media: