Marktupdate: 29 april 2020

Marktupdate: 29 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 29 april 2020.

 

  • Frankrijk, Spanje en Griekenland hebben details gegeven over hun exit-strategieën. Franse winkels zullen 11 mei heropenen. In Spanje worden beperkingen opgeheven over de komende 8 weken, al zullen scholen t/m september gesloten blijven. Sommige Griekse winkels en haarsalons zullen in mei worden geopend, maar de belangrijke toerisme-sector zal langer moeten wachten.
  • Winstcijfers van Google wisten Wall Street analisten positief te verrassen. De Cloud en Youtube opbrengsten bleven groeien tijdens de Covid-19 pandemie. Samsung gaf daarentegen een waarschuwing af dat winstcijfers mogelijk dalen dit kwartaal omdat de vraag voor smartphones en gadgets is geraakt.
  • Aziatische aandelen zijn na gisteren meer dan 20% gegroeid vanaf het dieptepunt. Europese aandelen openen vandaag waarschijnlijk ook in het groen.
  • De Italiaanse kredietstatus is door Fitch een stapje verlaagd naar rating BBB-. Dit is slechts een niveau boven de zogenoemde ‘junk status’. De timing komt voor financiële markten als een verrassing, omdat review eigenlijk 10 juli zou plaatsvinden. Gezien de omstandigheden binnen het land vond Fitch het nodig om dit te vervroegen. De downgrade weerspiegelt de aanzienlijke impact die de Covid-19 pandemie heeft op de economie van Italië en haar fiscale positie. De vooruitzichten zijn wel bijgesteld van negatief naar stabiel. In deze bijgestelde outlook zit de verwachting dat de het opkoopprogramma van de ECB ervoor zal zorgen dat de rente op de korte termijn laag zal blijven. Door deze ontwikkeling zal de Italiaanse rente een beweeglijke ochtend kunnen doormaken.

Deel via social media: