Marktupdate: 3 juni 2020

Marktupdate: 3 juni 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 3 juni 2020.

 

  • Aandelenkoersen blijven vooralsnog opveren van hun dieptepunt in maart. Ondanks de onrust in de VS en oplopende spanningen tussen China en de VS, gaat de aandacht vooral uit naar de versoepeling van de lockdowns.

 

  • De Chinese inkoopmanagerindex voor de dienstensector duidde voor het eerst sinds januari weer op groei. De Caixin/Markit services PMI steeg van 44,4 in april naar 55,0 in mei. Een score boven de 50 duidt op groei, onder de 50 op krimp. Het herstel van de goederensector verloopt moeizamer omdat deze harder geraakt wordt door uitblijvende exportorders vanuit het buitenland.

 

  • De prijs voor een vat olie is inmiddels opgelopen tot $40,28 per vat. Het dieptepunt dit jaar was $16 in de maand april. De stijging van de koers wordt gedreven door hoop dat herstel van het coronavirus de vraag naar olie zal doen toenemen. Ook bestaat er optimisme over het verlengen van de productieverlagingen door grote olieproducenten.
     

Deel via social media: