Marktupdate: 3 maart 2020

Marktupdate: 3 maart 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 3 maart 2020.

Coronavirus

Het aantal besmettingen stijgt inmiddels sneller buiten China dan binnen China. Volgens de WHO zijn in de afgelopen 24 uur 8x zoveel nieuwe gevallen buiten China gerapporteerd als binnen China. Ook werd hieraan toegevoegd dat het risico van wereldwijde verspreiding zeer hoog is. Vliegvelden en stevig geraakte landen schroeven de screening van reizigers op. De Chinese overheid heeft ‘buitenlandse Chinezen’ gevraagd weg te blijven, nu het aantal geïmporteerde virusgevallen toeneemt.

 

Gisteren zijn Amerikaanse beurzen met ca. 4,5% gestegen. Centrale banken van Japan, het VK en Frankrijk volgde het voorbeeld van de Amerikaanse Fed door aan te geven klaar te zijn om de economie te ondersteunen als dit nodig is. Het feit dat overheden klaar staan om te ondersteunen werd goed ontvangen op de financiële markten. De ECB heeft maandag gezegd ‘appropriate and targeted measures’ te nemen om de impact van het coronavirus te verzachten. De ministers van financiën van de G7 schetsen een plan om de economische impact van het coronavirus op te vangen. Tot dusver vallen directe overheidsuitgaven en gecoördineerde renteverlagingen hier buiten. Het nieuws stelde wat teleur omdat markten op meer expliciete  maatregelen hadden gehoopt.

 

Europese beurzen staan momenteel ca. 2,5% in het groen. Reden hiervoor is hoop op ondersteuning van centrale banken.

Kwartaalresultaten Q42019

Hoewel de resultaten over het afgelopen kwartaal naar de achtergrond zijn verdwenen, hier toch de updat dat inmiddels 96% van de Amerikaanse S&P500 bedrijven haar kwartaalcijfers gepubliceerd. Hiervan wist 70% de verwachtingen te verslaan. Geen enkele sector presteerde lager dan verwacht. 


Deel via social media: