Marktupdate: 30 maart 2020

Marktupdate: 30 maart 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 30 maart 2020. 

Coronavirus

  • In China daalt het aantal nieuwe besmettingen voor de 4e dag op rij. Beijing probeert het risico van een 2e golf de kop in te drukken door haar grenzen te sluiten voor buitenlandse bezoekers en internationale vluchten te beperken.
  • Trump krabbelt terug van voornemen om midden-april weer operationeel te zijn. Gisteren verlengde hij de ‘stay-at-home-guidelines’ naar eind april. Deze beslissing zal dinsdag nader worden toegelicht. Inmiddels is het aantal Amerikaanse sterfgevallen opgelopen tot 2.488. Het aantal actieve besmettingsgevallen – gecorrigeerd voor herstelden en overledenen – staat in de VS nu op 135.688. De VS heeft het stokje inmiddels ruimschoots overgenomen van Italië, die op 73.880 actieve gevallen staat.
  • De WHO heeft aangegeven de ontwikkelingen in Taiwan nauwlettend te volgen, en leert van hoe zij het virus bestrijdt. Dit na klachten dat Taiwan internationaal gezien wordt genegeerd. Taiwan is geen lid van de WHO vanwege bezwaren uit China; China beschouwt het democratisch en afscheiden geregeerde land als onderdeel van China. Taiwan heeft tot dusver 298 besmettingen, een veel lager aantal dan haar buurlanden. Ook wordt Taiwan geprezen door gezondheidsexperts door haar snelle en daadkrachtige maatregelen om de aantallen laag te houden.
  • De Chinese centrale bank heeft de korte-termijn financieringsrente verlaagd om zo cash in het financiële systeem te laten stromen.

Deel via social media: