Marktupdate: 31 augustus 2020

Marktupdate: 31 augustus 2020

We willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen die financiële markten kunnen beïnvloeden. In deze marktupdate het gewijzigde beleid betreffende beleidsrente van de Amerikaanse centrale bank en groei in de Chinese dienstensector.

 

  • Jerome Powell, hoofd van de Amerikaanse centrale bank, heeft laten weten haar beleid wat betreft de beleidsrente te wijzigen. Een sterke arbeidsmarkt krijgt hierbij de prioriteit boven de inflatiedoelstelling. Dit betekent dat de beleidsrente niet per sé verhoogd hoeft te worden bij een oplopende inflatie, zolang een lage rente nodig is om de arbeidsmarkt te stimuleren. De 2%-doelstelling wordt dus minder strikt, en zal meer worden gehanteerd als een gemiddeld inflatiedoel. Een echt concreet beleid is nog niet geformuleerd.

 

  • Uit de inkoopmanagerindex blijkt dat de Chinese dienstensector een flinke groei heeft laten zien. De Chinese dienstensector herstelde tot dusver duidelijk minder sterk van de coronacrisis dan de goederensector.

 

  • Positief nieuws uit China en hogere oliekoersen zorgen voor een positieve stemming op de Europese beurzen, die momenteel met ca. +0,70% in het groen staan.

Deel via social media: