Marktupdate: 4 mei 2020

Marktupdate: 4 mei 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 4 mei 2020.

Negatiever sentiment

Aandelen in Azië daalden evenals aandelenfutures in de VS en Europa. Het sentiment begint te keren na de sterke opmars van aandelen in de maand april. Wereldwijd worden lockdown maatregelen versoepelt, waardoor het risico op een 2e golf infecties toeneemt. Daarbij komt er steeds meer negatieve economische data en begint de onenigheid tussen de VS en China verder toe te nemen.

Coronavirus uit Chinees laboratorium?

Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo heeft op zondag gezegd dat er significant bewijs bestaat dat het nieuwe coronavirus uit een Chinees laboratorium is ontstaan. Donald Trump gaf de dag ervoor al aan dat er een duidelijk rapport zal worden opgemaakt door de Amerikaanse overheid over de herkomst van de coronavirus uitbraak. In een vraag of hij hier bewijs voor heeft gaf hij aan er niet aan te twijfelen dat Beijing de wereld heeft misleid over de schaal en het risico van de ziekte voor het zich wereldwijd verspreidde.

Volgens Trump zullen er tot wel 100.000 Amerikanen overlijden

Dit gaf Donald Trump zondag aan nu het dodental zijn eerdere inschatting is gepasseerd. Wel gaf hij aan er vertrouwen in te hebben dat er een vaccinatie is ontwikkeld voor het einde van het jaar. COVID-19 heeft inmiddels meer dan 1,1 miljoen Amerikanen geïnfecteerd en 68.000 Amerikanen het leven gekost. Volgens Trump zal het dodental ergens tussen de 75, 80 tot 100.000 mensen.


Deel via social media: