Marktupdate: 6 maart 2020

Marktupdate: 6 maart 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 6 maart 2020.

Europese aandelen opnieuw in het rood

Dit als gevolg van vrees voor de impact van het coronavirus voor aandelen in de reissector, waaronder vliegtuigbouwer Airbus. Europese aandelen staan ca. 3% in het rood.

Geen nieuwe virusgevallen buiten de stad Wuhan

De Chinese provincie Hubei heeft, afgezien van de stad Wuhan, nul nieuwe gevallen van het coronavirus gedetecteerd in de afgelopen 24 uur. De stad Wuhan – waar het virus vermoedelijk is ontstaan – telde wel 126 nieuwe gevallen. Elders in China worden heropeningsdatums bekend gemaakt voor scholen in provincies waar al een aantal dagen geen sprake meer is van nieuwe coronavirus gevallen. 

Duitse industriële orders stegen sterk in januari

Contracten voor ‘made in Germany’ goederen stegen met 5,5% ten opzichte van de maand ervoor, er werd gerekend op een stijging van 1,4%. Hoewel dit de sterkste stijging sinds juli 2014, zullen deze pre-corona cijfers de markten waarschijnlijk koud laten. 

Euro stijgt verder t.o.v. USD

Door de lagere rente in de VS, is het renteverschil met andere regio’s afgenomen. Hierdoor is de aantrekkelijkheid van de USD afgenomen ten opzichte van onder andere de Euro. Een hogere Euro/lagere dollar resulteert in een lagere waarde van in dollar genoteerde beleggingen, zoals Amerikaanse aandelen.

Marktupdate: 6 maart 2020
Refinitiv

Deel via social media: