Marktupdate: 6 mei 2020

Marktupdate: 6 mei 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 6 mei 2020.

Trump zegt dat de VS open moet, zelfs als het levens kost

Trump gaf aan zich voor te bereiden op ‘fase 2’ van de reactie op het coronavirus. Onderdeel hiervan is het ontbinden van de task force van publieke gezondheidsexperts, die de overheid tot dusver door de uitbraak heen heeft geloodst. Trump erkent dat heropenen kan leiden tot meer lijden. Trump vindt dat de economische schade aan het land te groot is geworden voor een verlengde shutdown. Hij moedigt Amerikanen aan om zichzelf als ‘warriors’ te zien wanneer zij hun huis verlaten. Ook toonde hij optimisme over de ontwikkeling van het virus. Twee nieuwe voorspellingen schetsen donker beeld van wat de gevolgen kunnen zijn van een te korte shutdown. Trump reageerde hierop dat deze modellen ‘so wrong’ zijn en er tot dusver niet goed in geslaagd zijn juiste voorspellingen te maken.

 

Het aantal doden in het VK is het dodental in Italië gepasseerd. Hiermee is het VK het zwaarst getroffen land binnen Europa.


Deel via social media: