Marktupdate: 8 april 2020

Marktupdate: 8 april 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 8 april 2020. 

Beweeglijke beursdag

Gisteren was wederom een beweeglijke dag voor de Amerikaanse beurs. Kortstondig werd een 20% koersstijging bereikt t.o.v. het dieptepunt in maart. Reden hiervoor was optimisme over de ontwikkeling van het virus. Het hoge dodental in New York herinnerde beleggers eraan dat de situatie nog niet onder controle is. Hierdoor verdampte de winst tegen het einde van de beursdag.

 

Het aantal besmette gevallen daalde wel in New York, dit kan worden gezien als een leidende indicator voor het verwachte aantal doden in ca. weken. Italië rapporteerde het laagste aantal nieuwe infecties sinds 13 maart. Meerder Europese landen overwegen een versoepeling van de maatregelen.

 

Ook de oliekoers was beweeglijk, nu beleggers proberen in te schatten of ’s werelds grootste olieproducenten in staat zullen zijn een deal te bereiken. Deze deal zou tegenwicht moeten bieden aan de enorme vraagafname naar olie als gevolg van de coronacrisis.


Deel via social media: