Marktupdate: 8 juni 2020

Marktupdate: 8 juni 2020

We willen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt omtrent het coronavirus. Daarom geven we dagelijks een update. Hierbij de marktupdate van 8 juni 2020.

 

  • De Amerikaanse banenmarkt is gedurende de maand mei tegen alle verwachtingen in verbeterd. In mei daalde de werkloosheid van 14,7% naar 13,3%. Dit terwijl er werd uitgegaan van een stijging naar 19,8%. Het Paycheck Protection Program – geïntroduceerd in april dit jaar door de Amerikaanse overheid– lijkt  haar vruchten af te werpen.

 

  • De olieprijs is verder opgeklommen na een verlengde deal betreffende de olieproductiebeperkingen. Zaterdag heeft OPEC+ besloten om de deal – waarbij de olieproductie met bijna 10% wordt verlaagd – te verlengen naar eind juli.

 

  • De premier van Nieuw-Zeeland zegt dat het virus lijkt te zijn uitgeroeid. Het land zal vanaf morgen het leven oppakken zonder enige COVID-19 restricties. Wel zal er sprake blijven van grenscontroles behouden blijven. Nieuw-Zeeland is hiermee een van de eerste landen die de coronamaatregelen opheft.

 


Deel via social media: