Skip to main content
Open een rekening

De spaarrente in Nederland staat al geruime tijd op een zeer laag niveau. Vorige week verlaagde Triodos bank de rente zelfs naar 0%. Andere banken zoals ING en Rabobank volgden direct met renteverlagingen. Steeds meer mensen vragen zich af wanneer de rentedaling stopt en wat een passend alternatief is voor sparen bij de bank.

Waarom is de spaarrente zo laag?

De spaarrente wordt grotendeels bepaald door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Omdat de ECB inflatie wil aanjagen in de Eurozone heeft zij onder andere de rentetarieven drastisch verlaagd. Banken zijn hierdoor genoodzaakt om de spaarrente te verlagen.

Vanwege de aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland en de beperkte stijging van de inflatie is de verwachting dat de ECB de rente voorlopig laag zal houden. Hierdoor zal ook de spaarrente in de aankomende tijd extreem laag blijven.

Alternatief voor sparen bij de bank

Er zijn diverse alternatieven voor sparen bij de bank: Hypotheek aflossen, geld in een oude sok bewaren of starten met beleggen. Met beleggen kunt u hogere rendementen halen dan met sparen. Natuurlijk loopt u risico’s. Maar een vermogensbeheerder helpt u om te bepalen of beleggen bij u past.

Wilt u meer weten? Vraag het gratis informatiepakket aan of bel ons op 0299 72 09 61 voor een vrijblijvende afspraak.